Taukovihko

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalipuheet

Ei Suomi ole kunnossa

Sipilän Juha kirjoitti blogiinsa seuraavan eduskuntakauden tavoitteita. "Tulevalla vaalikaudella mahdollisuus parantaa perusturvaa, pitää huolta koko maan tieverkosta, satsata koulutukseen ja tutkimukseen, puuttua lapsiköyhyyteen".

 

Trump on perinteinen poliitikko

Piampa Trump löysi politiikan ytimen.  Vaalipuheitaan pyörtää.

Tulee ihan mieleen  Stubb koulutuksesta ei höylätä puheineen ja Soini , jolle tänään EUn simpukkapadat maistuvat.

Toisaalta, on ihan turvallista kun maailmanmeno on vakaata, muuttumatonta.

Sipilän superpositio

Erwin Schrödinger oli fyysikko, joka kehitti kuuluisan ajatuskokeen kvanttifysiikan epätäydellisyydestä. Ajatuskokeeseen kuului laatikko, johon oli suljettu kissa sekä radioaktiiviseen hajoamiseen perustuvalla kytkimellä toimiva myrkkysäiliö. Koska emme voi tietää hetkeä, jolloin kytkin laukeaa ja täten kissa myrkyttyy, kissan voidaan ajatella olevan samanaikaisesti sekä kuollut että elävä.

Pönötyksen olemus, sanahelinän tarkoitus

Voi näitä pönöttäviä  poliitikkoja, vaalipuheita, lupauksia ja kirjoituksia. Kuka niitä lukee? Arvoisat poliitikot, kirjoitatteko niitä toisillenne? Sellainen epäilys välillä herää. Puuduttavuuden ja turhien sanankäänteiden määrä näissä kirjoituksissa, täällä Puheenvuorossakin, on armoton. Tiedän, että kansalaisissa on heitä, jotka jaksavat kahlata läpi kirjoituksianne, viitteitä, tilastoja ja puisevia sivulause rakennelmia. Tiedän myös, että ylivoimaisesti suurin osa kansasta ei niitä lue. Teettekö itseänne fiksummiksi kuin olettekaan, tämän poliittisen kielenkäytön avulla.

Äänestäjä, ota pääsi pensaasta

Nyt vaalien alla puolueet ja ehdokkaat ovat kilvan vaatineet byrokratian ja turhan sääntelyn alasajoa. Ylen vaaligalleriassa vähintään joka toinen ehdokas mainitsee liiallisen byrokratian purkamisen ja turhan sääntelyn. Suosittelisin jokaista äänestäjää pohtimaan ihan oikeasti, kuinka uskottavaa tämä on.

Työtä, työtä, työtä. ???

Edustajajillamme työn hokema.  Kaikilla puolueilla.

Ja katso: samanaikaisesti eduskuntamme vuodesta toiseen vähentää tulevan työn  perusedellytyksiä säästämällä koulutusmäärärahoista.

Ollaan myös tuhoamassa  kansalaisten käden taitoja poistamalla kaunokirjoitus  oppiaineena.  Ulkomailtako tulevaisuutemme kirurgit, kellosepät etc.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä