Taukovihko

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikkaat ja köyhät

Loput ihmisistä saa kävellä avojaloin aavikolla saatanan sytyttämässä helteessä

Tällä pienellä planeetalla ei ole paratiisia eikä pimeää onkaloa, johon toisistaan riippuvaiset systeemit eivät vaikuttaisi koko määrällään. Maapallo on kuin kierteellä pyörivä keilapallo, jonka millimetrin korkuisella pinnalla on hieman elämän tahroja. Keilapallo päätyy uuteen olomuotoon jokaisen heiton jälkeen, kun sen pintaa pyyhkäistään kemikaaleihin kosteutetulla liinalla. Se kaikki paha johtuu ihmisen toiminnasta maan päällä. Ihmisen täytyy pitää pallonsa puhtaana, jaettava sen elämää ylläpitävät resurssit tasaisesti kaikkien ihmisten kesken.

Empatiakurssi osa 4 - Anarkismin reunalla

Demokratia on siinä mielessä hyvin tavanomainen järjestelmä, että yleensä sen toimivuutta kehuvat eniten ne, joiden asema on hyvä. Toisaalta demokratiaa arvosteleville on pakko todeta, että parempaakaan ihminen ei ole vielä keksinyt. Tai on keksinyt, mutta se toimii vain sattumalta, eli valistunut itsevaltius. Ainoa suhteellisen toimiva valistunut itsevaltius on tietääkseni Singaporessa. Mutta epäilen, että jos ihmisiltä siellä saisi ihan rehellisen vastauksen, niin ei sekään täydellinen järjestelmä olisi.

Mirjami ja Bengt...

Mirjami, josta tykkään, kirjoitti juuri äsken seuraavan blogin: "Rikas syö köyhän pöydässä!". Niin paljon kuin Mirjamia kunnioitankin, niin blogin otsikko on hirveän vanhanaikainen. Sillä ei kylläkään seuraavia vaaleja voiteta (tai ehkä väliaikaisesti).

Jatkuvaa köyhyyttä 100.itsenäisyyspäivänä

Henkilökohtaisella tasolla köyhyys on jatkuva olotila niin työ- kuin eläkeaikanakin. Rikastumaan ei pääse ansiotuloilla eikä eläkkeelläkään. Jos jotain yrittää hankkia, niin seurauksena on aina pelaaminen laskujen kanssa ja perintätoimistot  aiheuttavat lisää köyhtymistä.Taloudelliset vaikeudet kasaantuvat ja huoli toimeentulosta kasvaa koko ajan.

Empatiakurssi eliitille ja rahvaalle - osa 2 rikkaat

Ajattele sitä hetkeä, kun olet mielestäsi tehnyt hyvän asian ja joudut moitittavaksi. Sinun todellisuutesi kohtaa toisen todellisuuden. Hyvän tekemisestä syntynyt ilosi on yhtäkkiä haihtunut kuin tuhkana tuuleen.

Eihän tässä näin pitänyt käydä.

Mihin olemme ajautumassa ?

Kun tässä seurannut sekä nykyisen että edellisen eduskunnan, liittojen ja kansan edesottamuksia kaikessa. Kuinka nöyrästi suomalaiset taipuu kaikkeen , puhutaan ja nuristaan vain nurkkapöydissä, lopulta kuitenkin taipumalla siihen mitä isokäsi antaa. Nyt suuret yhtiöt, niin kuin tämä sähköyhtiö Caruna oy, ulkomaalaisomistuksineen on huomannut kuinka Suomalainen on taipuvaa kansaa. Hetkinuristaa ja sitten maksetaan. Eduskunnassa tehty joitain kyselyitä, koska sen on pakko, ettei suoraan aleta jokaista puoluetta haukkumaan niinkuin Persuja kohtaan on käynyt.

Kuka jyrää ja kenet? Mistä vaaleissa oikein on kyse?

Toivottavasti kukaan ei yritä jyrätä ketään noissa seuraavissa tulevissa vaaleissa. Ei anakaan saisi jyrätä ketään, sen kummemmin Suomessa asuvia suomalaistaustaisia tai ulkomaalaistaustaisia ihmisiä, ei rikkaita eikä köyhiä, ei myöskään ruotsinkielisiä, kristittyjä uskovia, tai islamilaisia uskovia, ei sukupuolivähemmistöjä, eikä luonnonsuojelijoita, ei myöskään kaikkein surkeimmassa asemassa olevia köyhiä muden tuella armopaloista eläviä.  

Ainakaan minä en ajattele että vaaleissa olisi siitä kyse että sillä tavalla jyrättäisiin ihmisiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä