Taukovihko

Kaikki blogit puheenaiheesta Opetusministeriön säästötavoite tosielle asteelle

Ammatillinen koulutus kriisissä - kyllä on

Ammattikoulua ja muuta toisen asteen koulutusta puuhataan maksuttomaksi

Tutkimukset tukevat sitä seikkaa, että työelämään siirtyvä nuori ei tule pärjäämään työmarkkinoilla ilman ammattikoulutusta. Lukion maksuttomuus kuuluu saman keskustelun piiriin. Taatusti hyvä asia, siis vaikka ulottaa oppivelvollisuuskin toisen asteen opintoihin.

"Suojaksi epäsiveellisyyttä, paheita ja rikoksia vastaan"

”Kansakoulun tulisi saada aikaan todellista kansanvalistusta, joka nyttemmin eittämättömästi olisi myönnettävä ei ainoastaan varmimmaksi suojaksi epäsiveellisyyttä, paheita ja rikoksia vastaan, vaan myöskin kansan siveellisen ja aineellisen vaurastumisen voimakkaimmaksi edistäjäksi.” Näin puolusti koulutuksen tärkeyttä Uno Cygnaeus 1800-luvulla.

 

Opetusministeriön miljoonahämäys

 

Eilen Opetusministeri Krista Kiuru kommentoi ministeriönsä asettamaa ammatillisen- ja lukiokoulutuksen rahoituksen  270 miljoonnan euron leikkausta YLE:n radiouutisissa. Ministeri vakuutti, että toimenpiteellä haetaan tehokkuuttaa etenkin hallinnosta ja itse koulutuksen saatavuuteen tällä ei ole mitään vaikutusta.

Kiuru: "Tämä ei ole omalta alueelta pois, vaan niin että jokainen nuori pääsee käymään koulua siellä, missä on ennenkin päästy käymään."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä