Taukovihko

Kaikki blogit puheenaiheesta Aleksander Stubbin hallitus

Perussuomalaiset ovat seuraavassa hallituksessa

Jytkyvaalit olivat järkytys mukasuvaitseville ja mukasivistyneille. Historiallisen suuren vaalivoiton otti puolue, joka ei sopinut heidän ahtaaseen maailmankuvaan. Siihen maailmaan, jota suvaittiin. Siksi puuhattiin muuttoa jonnekin ulkomaille, jossa persuja ei tarvitsisi suvaita.

Kyseenalaista turvallisuutta

Viimeisiä päiviään pääministerinä oleva Alexander Stubb päästi paripäivää sitten kuolemattoman viisauden. Hänen mielestään Itämeri on tällä hetkellä turvallinen, kun kahden suurvallan sapelien kalistelu tapahtuu meidän lähellä. Minusta ainakin aikaisemmin oli todella turvallista, kun Nato maita oli huomattavasti vähemmän. Jos hampaisiin aseistautuneet sotilaat luovat turvallisuutta, niin mitä tästä ajatellaan Koreoiden rajavyöhykkeellä? Kun, siellä elävät eivät voi tietää milloin tykinammukset alkavat ympärillä räjähtelemään.

Avoin kysymys Kokoomukselle.

Arvoisat Kookoomuksen eduskuntavaaliehdokkaat sekä päättäjät.  Ohessa on puolueenne puheenjohtajan Alexander Stubbin niin kutsuttu liittovaltiopuhe videotaltiona. Tuletteko te ajamaan Suomea voimallisesti liittovaltioon kuten vidolla saamme puheenjohtajanne suulla ymmärtää?  Allekirjoitatteko te puolueena videolla olevan sanoman? Onko itsenäisen kotimaamme puolustaminen vain ”kansallista nostalgiaa”?

Alexander Stubbin ns. Liittovaltiopuhe 2008  https://youtu.be/83EE-ypprZE

 

Vai onko kantanne allaolevan lausunnon kaltainen?

Stubb haukkuu

Nyt hehkutetaan jo kolmatta päivää miten pääministeri Stubb haukkuu hallitustaan. Luin sen jutun jo aikaa sitten, mutta se vain keikkuu otsikoissa. Luin sen tänään uudelleen ja ei se minusta haukkumista ole, jos toteaa itsensä niin saamattomaksi, että tunnustaa olleensa vasemmiston naruissa.

Haukkuminen ei ole itsensä nolaamista, vaan muiden nolaamista. Stubb haukkui itseään, ei hallitusta.

 

Kokoomus yrittää silmänkääntötemppua

Kokoomusjohtoiset Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitukset ovat kuten tiedämme maamme historian toiseksi huonoimmat. Se huonoin oli Kuusisen hallitus.

Huonous johtuu siitä, että hallitus on täysin epäonnistunut tärkeimmissä hallitusohjelmaan kirjatuissa tavoitteissaan. Lisäsi maa on saatu ennennäkemättömän pahan laman kouriin.

Pääministeriksi tultuaan Stubb uhosi, että "tämä hallitus on toimeenpanohallitus". Ja mikä on lopputulos? Hallituspuolueet äänestivät lopulta jopa omia esityksiään vastaan!

Leipää vai lääkkeitä?

Kierreltyäni nyt viimeiset pari kuukautta kiihtyvällä tahdilla vaalikentillä, on melko usein juttusille tullut vanhus, joka kertoo ettei ole rahaa ostaa lääkärin määräämiä lääkkeitä. Valitettavasti nämä tarinat toistuvat kentällä jatkuvasti. Pienellä eläkkeellä sinnittelevät ihmiset ovat todellakin pulassa maassamme ja tätä taustaa vasten hallituksen ”kiitos”, jossa kaikille tuli 45 euron lääkeomavastuu vuoden 2016 alusta, tuntuu kohtuuttomalta.

Stubbin selittelyt ovat jo säälittäviä

Kuuntelen tätä kirjoittaessani pääministerin haastattelutuntia. Päällimmäiseksi havainnoksi tulee jopa jonkinlainen säälin tunne, sillä niin toivotonta hänen selittelynsä on. Stubb korostaa hallituksen aikaansaannoksia ja omia kykyjään toimia johtana. Juuri niitä asioita, joissa hallitus ja hän ovat täysin epäonnistuneet.

Ab Suomi Oy:n yt-neuvottelut

Suomalainen yhteiskunta on ollut viime vuosina tilassa, jota voisi luonnehtia ”valtakunnallisiksi/valtiollisiksi yt-neuvotteluiksi”. Neuvottelujen kohteena ovat olleet suomalaisen hyvinvoinnin ja koulutuksen perusrakenteet. Perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset tekijät. Neuvotteluiden tavoitteena on laskennallisen kestävyysvajeen umpeen kurominen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä