Taukovihko

Opettajat ja Poliisit homorummuttajina

Poliisi osallistuu virkapuvussa Pride-kulkueeseen, kertoo Ylen uutinen.
 

Opettajien ammattijärjestö OAJ kehottaa opettajia juhlistamaan Pride-viikkoa omassa tiedotteessaan.


Tämä on iso askel tasa-arvon puolesta. Kaksi varsin konservatiivista järjestöä ja kansallista instituutiota on ottanut askeleen sitä kohti, että Suomessa voitaisiin oikeasti olla ja elää tasa-arvoisesti huolimatta ihmisten taustasta.

Kaikki opettajat eivät varmasti jaa tätä mielipidettä. Kaikki poliisit eivät varmasti ole kiinnostuneita pätkääkään juhlistamaan Pridea. Mutta nyt onkin kyse Poliisista instituutiona ja OAJ:sta järjestönä. Ne edustavat näiden instituutioiden kantoja, jotka ovat vihdoin ja viimein hilautuneet 2000-luvulle edes jossain asioissa.

Ehkä jonain päivänä näemmä jopa suomalaisen jääkiekkoasiantuntijan mukana juhlistamassa tasa-arvoa ja ihmisten yhdenvertaisuutta kaappikieltämisen sijaan.

Opettajana mä olen ylpeä omasta ammattijärjestöstäni, varsinkin kun tiedän minkälaisen taistelun takana se on ollut, jotta OAJ:n kanta on pikkuhiljaa saatu muutettua "Ettei vaan ketään suututettaisi" -asennosta "Ollaan rohkeasti avoimia ja inhimillisiä" -asentoon.

OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka kertoo tiedotteessa opettajien tehtäviin kuuluvan yhdenvertaisuuden edistäminen jo osana opetussuunnitelmaa. Vähintään yhtä tärkeänä seikkana hän mainitsee myös, että vähemmistöihin kuuluvien opettajien pitää saada olla omia itsejänsä. Opettajan työtä tehdään vahvasti oman persoonan kautta. Ei tarvitse mennä kovin kauas ajassa taaksepäin, jolloin opettajan piti piilotella omaa itseänsä, jos meinasi saada töitä.

Siihen on vielä matkaa, että eri sukupuolivähemmistöt voivat olla kaikkinensa avoimesti ulkona ammattiurheilussa, politiikassa tai vaikkapa opettajana ja poliisina, mutta tämä askel on askel oikeaan suuntaan.

Antaa rummutuksen kaikua. Hyvää tulevaa Pride-viikkoa kaikille ja nauttikaa elämästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat