Taukovihko

Kokoomuksen kärjet vetävät omaa kuntavaalishowtaan

  • Kokoomuksen kärjet vetävät omaa kuntavaalishowtaan

Jan Vapaavuori haukkuu kruunusillat, joita Kokoomuksen ryhmä kannatti.

Kai Mykkänen haluaa korjata Espoon sisäilmaongelmaiset koulut leikkaamalla Espoolisää, johon Espoon kokoomus lupasi olla koskematta.

Jan Vapaavuori hamuilee LEX-Malmin kannattajia jättämällä "auki" mahdollisuuden neuvotella valtiovallan kanssa Malmin kentästä. Kokoomus on sitoutunut rakentamaan alueelle uusia asuntoja.

Kai Mykkänen kertoo ministerinä kuinka asuntojen autopaikkanormi on kalleimpia ja typerimpiä normeja. Espoon Kokoomus haluaa pitää kiinni normeista viimeiseen asti.

jne.


Kokoomus on ottanut vaalikampanjassaan selvästi kaksien rattaiden mallin. Puolueella on suuressa kaupungissa kärkinimi, joka saa houkutella jos jonkinmoisilla lupauksilla juuri tiettyjä kohderyhmiä aivan haluamallaan tavalla. Samaan aikaan kaupungin Kokoomusryhmittymä puolueena kampanjoi omilla teemoillaan, jotka saattavat olla täysin vastakkaisia. Kumpikaan ei korosta näitä eroavaisuuksia tai levitä niitä esimerkiksi omilla somekanavillaan. Muuten toki omia ministereitä ja kovia politiikan nimiä ja heidän ulostulojaan kovasti hehkutetaan.

Mitä sitten tapahtuu kun valtuustot istuvat työnsä ääreen? Mitä Kai Mykkänen äänestää Espoolisästä päätettäessä? Mitä Vapaavuori tekee mahdollisena Pormestarina Kruunusilloille tai pyöräteille? Miten Mykkänen edistäisi valtuustossa parkkipaikkanormien purkamista, kun Kokoomus on yksiselitteisesti kuntavaaliteemoissaan ilmoittanut niiden säilyttämisen olevan keskeinen tavoite.

Onko tämä Kokoomukselta tietoinen kampanjatapa? Tottakai on, mutta missä mittakaavassa?

Toimiiko se näin myös muissa suurissa kaupungeissa? Entä muualla Suomessa? Lupaako Petteri Orpo Turussa sitä ja tätä ja Turun Kokoomus täysin toista? Mikä on Paula Risikon linja verrattuna Kokoomukseen Nurmossa? Onko Tampereen oman tien kulkija pormestari Anna-Kaisa Ikonen vai lätkäjäärä Kummola?

Miksi tämä menee läpi? Miksi tästä ei pidetä enempää meteliä?

Mikä on Kokoomuksen linja? Ovatko ministeri ja pormestariehdokkaat vain puoluesotureita, jotka uhraavat omia lupauksiaan (tai Vapaavuoren kohdalla joka suuntaan rönsyileviä metalupauksia ilman konkretiaa) vai onko Kokoomus todella näin suunta hukassa?

Äänet ratkaisevat. Jos äänestää Kokoomusta olisi hyvä tietää mitä äänestää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän juhalevo kuva
Juha Levo

Paremmin tietää kuin esimerkiksi Paavo Väyrysen tapauksessa -silloin antaa äänen jollekin kolmesta puolueesta.

Tämä kertoo siitä, että a) Kokoomuksessa sallitaan yksilön järjen käyttö b) esim. Helsingin tapauksessa huonoja päätöksiä voidaan avata. On täysin järjetöntä suunnitella ja rakentaa silta, jossa ajaa 10 minuutin välein sata ihmistä suuntaansa julkisella ja pyöräilee saman verran tunnissa. Kävelijöitä on lähinnä kesäsunnuntaisin, koska tuosta tulee niin kamala tuulikohde, ettei sinne ole asiaa talvisin. Suunnittelussa voidaan korjata huonoja päätöksiä. 600 M€ päätön monumentti on melko kallis näin vajaakäytöllä. Toivonkin, että suunnittelussa huomioidaan vähintäänkin taksi- ja hätäkulkuneuvojen liikenne. Nytkin poliisi ajaa silloilla ja olisi ehkä palokuntakin hyvä saada tuonne tarvittaessa. Ja ehkä henkilöautotkin. Näitä päätöksiä saa yrittää muuttaa paremmiksi suunnittelun edetessä.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Tämä ei todellakaan kerro siitä, että Kokoomuksessa sallitaan järjen käyttö. Silloin Kokoomus tukisi näitä kärkihahmojen ulostuloja eikä selittelisi twittertileillään, että ei me näin olla tekemässä.

Kannattaa varmaan tuo silta-asia ottaa sitten esille siellä teidän valtuustoryhmässä, joka kyseistä siltaa tuki. Ihan turha siitä mulle on täällä kirjoitella, kun tämä ei koskenut sitä siltaa itsessään vaan sitä ristiriitaa, joka sallitaan vaikka itse tehdään toisin.

Käyttäjän juhalevo kuva
Juha Levo

Vihreillä Osmo komennetaan kotiin häpeämään, kun yrittää ajatella itse. Kollektiivista kommunismia.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Vihreillä on ihan selkeä ohjeistus, että saa äänestää ryhmän kanssa eri tavalla kun ilmoittaa etukäteen. Ilmoittamatta jättämisestäkään ei seuraa sanktioita. Kuntalaki kun ei tunne ryhmäkuria.

Osmo teki päätöksensä ihan itse, kuten myös itse kirjoitti. Suoraselkäinen kaveri, jota joku voi sanoa vaikka puoluesoturiksi.

Juuso Hämäläinen

Kansalaiset ovat kypsyneet puoluevaltaan, jonka toiminta vain vesittää demokratiaa. Kansa on selvästi kypsä äänestämään hyviä toimintakykyisiä yksilöitä myös yli puoluerajojen.

On mukavaa lukea Vapaavuoren selkeistä omista näkemyksistä jonkin pystyyn kuolleen puolueohjelman sijaan. Minä kannatan suoria henkilövaaleja ja puoluejärjestelmän romuttamista kokonaan.

Se on paluuta lähemmäksi demokratian alkulähdettä Kreikassa 2500 vuotta sitten. Silloin demokratia toimi mm niin, että pitkiä turhanpäiväisiä puheita harrastavia poliitikkoja poistettiin päättäjien joukosta ja osa häädettiin pois koko kaupunkivaltiosta, kun heidän tyhjät puheensa saivat kaikki turtumaan. Tekisi hyvää nykyään Suomessakin.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Jos haluaa sellaista demokratiaa, jossa vain rikkaimmat ja vaikutusvaltaisimmat päättää niin suora henkilövaali on tosi kiva.

Jos taas kaipaa muinaisen antiikin Kreikan demokratiaan niin kannattaa edes vähän opiskella siitä jotain ennen kuin heittelee ihan mutuja.

Toimituksen poiminnat