Taukovihko

Tieteen vihreät, Sivistysporvarit, Supercellsosialistit jne.

Puolueilla on leimansa ja osin varmasti syystäkin. Osin toki puhtaasti vanhoista stereotypioista.

Keskusta on maaseutulaisia, jotka eivät ymmärrä kaupungistumista tai sen hyötyjä.

Kokoomus markkinaliberaaleja talousmonstereita.

Persut... no rasisteja.

Vihreät Koijärveläisiä ydinvoimavastustajia

Vasemmisto yhden liukastumisen verran kommunismista

SDP ay-liikkeen 70-lukujarru

Ja niin edelleen.

 

Mutta mitä ovat ne puolueiden erilaiset toimijat? Ne jotka taistelevat puolueen sisällä valtavirtaa vastaan ja pyrkivät omalla toiminnallaan muuttamaan niin Suomen kuin oman puolueensakin politiikkaa.

 

Tämä tuli mieleen kun kuulun itse Tieteen ja teknologian vihreisiin. Se on Vihreiden jäsenyhdistys, joka on mm. pyrkinyt vaikuttamaan Vihreiden ydinvoimakantoihin ja tehnyt puoluekokousesityksen GMO-kasvien turvallisuuden hyväksymisestä periaatteellisesti.

Viitteen, joka on siis kyseinen yhdistys facebooksivulla kommentit ovat lähes järjestään sellaisia, joissa kukaan ei kykene ymmärtämään, että on olemassa Vihreitä, jotka ajattelevat eri tavoin kuin vakiintunut käsitys.

Aikanaan markkinateltalla ollessani naapurin Perussuomalaiset saivat kuulla todella paljon haukkumista ja arvostelua asioista, jotka tuskin liittyivät näihin paikallistoimijoihin millään tavalla.

Kokoomuksessa on aina ollut sosiaaliliberaalimpi ns. sivistysporvareiden siipi verrattuna nyt nuorempaan ja kovaäänisempään markkinaliberaaliin siipeen.

Demareissakin on olemassa muita kuin SAK:hon ja Metalliin kuuluvia.

Mitä väliä sillä sitten on, vaikka tällaisia toimijoita olisi siellä puolueissa? Mitä merkitystä sillä on ison kuvan kannalta?

Sillä on tosi paljon merkitystä kuntavaaleissa. Kuntavaaleissa kun ei päätetä tasa-arvoisesta avioliittolaista, ydinvoimasta, veneverosta tai valtion siltarumpuprojekteista.

Sinä joka haluaisit äänestää Vihreitä niin sinulle löytyy ydinvoimamyönteisiä ehdokkaita, vaikka niistä ei kunnissa päätetä.

Sinä joka haluaisit äänestää Kokoomusta, sinulle on tarjolla koulutusta puolustavia edustajia kovien leikkaajien sijaan.

Sinä joka haluaisit äänestää Perussuomalaisia, sinulle on tarjolla niitä vanhoja SMP:läisiä, jotka eivät ole mukana vain ja ainoastaan kiusaamassa maahanmuuttajia.

Sinä joka haluaisit äänestää KD:tä, sinulle on olemassa sellaisia ehdokkaita, jotka kannattavat tasa-arvoista avioliittolak... Paitsi että tähän en löytänyt ketään. Olen pahoillani.


Tärkeintä on äänestää. Äänestäkää ja kertokaa myös kaikille tuttavillenne, että äänestävät. Kertokaa nuorille, että äänestää. Kertokaa ikäihmisille, että äänestää. Kertokaa työllisille, opiskelijoille, koti-isille ja -äideille, työttömille ja yrittäjille, että äänestää.

Äänestäminen on se tärkein juttu. Oli se ääni sitten ydinvoimavastaiselle Vihreälle ehdokkaalle tai maaseudun ikiaikaiselle keskustalaiselle. Se on ihan sama meneekö se keynesiläiselle kokoomuslaiselle tai purjehtivalle RKP:läiselle.

Stereotypioita tai vastarannankiiskejä, järjellä tai tunteella. Pääasia on äänestää.

Äänestäkää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Tärkeä pointti tosiaan: kuntatasolla puolueohjelma ja puoluekuri eivät ole niin vahvoja kuin eduskuntatasolla.

"Sinä joka haluaisit äänestää Perussuomalaisia, sinulle on tarjolla niitä vanhoja SMP:läisiä, jotka eivät ole mukana vain ja ainoastaan kiusaamassa maahanmuuttajia."
-- Perättömien stereotypioiden lietsonnasta kannattaisi silti ehkä pysyä erossa...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sehän nimenomaan oli blogistin viesti, etteivät stereotypiat, edes yleiset sellaiset, kuvaa todellisuutta kovin hyvin, jos lainkaan. Miksi tuo persukarikatyyri kiinnitti huomiosi niin, että kirvoitti kommentin juuri siitä?

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Kuten tuossa Max Stenbäck toteaa niin tarkoitus oli nimenomaan kritisoida niitä stereotypioita, joita meillä useimilla valtakunnanpolitiikasta ja julkisuudesta syntyy.

Ennemmin tuossa tekstissä olisi voinut loukkaantua KD:n kohtelusta.

Toisaalta taas kun julkisuudella ja puolueen johtavilla henkilöillä on iso merkitys siinä, miten puolue toimii ja miten se näkyy niin ei vaikka meidän Espoon persujen Seppo Huhta taas eilen kauheasti vakuuttanut asiaosaamisellaan ja ihmisyydellään.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Hyvä kirjoitus. Jahka Viite saa enemmän huomiota puoluekokouksessa, niin palataan asiaan.

Toimituksen poiminnat