Taukovihko

Kokoomus, koulutus ja sivistys

Kokoomus keräsi tänään entisiä ja nykyisiä poliitikkoja eri tasoilta keskustelemaan sivistyksestä ja koulutuksesta. Opetusministeri Grahn-Laasonen hehkutti tilaisuutta sosiaalisessa mediassa moneen kertaan. Kokoomus ei paikalla olleiden viesteistä päätellen juuri muusta välitäkään kuin sivistyksestä ja koulutuksesta.

Kaikkihan toki on nähnyt käytännössä miten hyvin se toteutuu.

Päivän ja Kokoomuksen nykyisen linja maailmaan, ihmisiin ja erityisesti tulevaisuuteen, koulutukseen ja sivistykseen kiteytti kuitenkin entisen opetusministerin Olli-Pekka Heinosen lausahdus, jonka Kokoomuksen virallinen twittertili jakoi eteenpäin, ilmeisen ylpeänä tästä jostain syystä.

@OPHeinonen: Myös 90-luvun alussa oli pakko tehdä isoja säästöjä koulutuksesta. Siitäkin selvittiin. ‪#‎kokoomus‬ ‪#‎sivistys‬

Kuinka pihalla täytyy olla siitä lasten ja nuorten aseman heikentämisestä, siitä kuinka joka ikinen asiantuntija on yhtä mieltä tuon sukupolven laiminlyömisestä ja unohtamisesta, siitä minkälainen erehdys se leikkauspolitiikka juuri lapsilta ja nuorilta tuossa tilanteessa oli.

Kuinka tyhmä täytyy olla, ettei tiedä että tuon ajan nuorten ja lasten palveluista leikkaamista maksetaan yhä edelleen noiden samojen lasten ja nuorten elämissä.

Kuinka ylimielinen ja törkeä pitää olla, että kehtaa väittää jotain tuollaista.

Olen uskonut siihen, että puolueet uskovat tekevänsä hyvää Suomelle, vaikka niiden aatemaailma olisi erilainen omani kanssa. Olen uskonut poliitikkojen aamuisin toivovan voivansa vähän parantaa maailmaa.

Mutta jos ymmärrys lapsien, nuorten, koulutuksen, tulevaisuuden, ihmisyyden ja sivistyksen osalta on tätä tasoa, että tuollaiselle asialle kehdataan hurrata... En tiedä. En tiedä, mitä pitäisi ajatella.

Kokoomus on menossa johonkin sellaiseen suuntaan, että minä en usko sen enää ajattelevan Suomea ja suomalaisia tai maailmaa ja ihmisiä. Minä näen enää silmät kiilluvina rahan ja kvartaalitalouden perässä juoksevia nuoria oman erinomaisuutensa sokaisemia pikkuporvareita.

Mitä helvettiä kokoomus? Ihan oikeasti.


Ps.

Ja jos ei tiedä miten kaikilla tavoilla nuo 90-luvun laman lapsiin ja nuoriin kohdistuneet säästöt oikeasti vaikutti niin kannattaa käydä lukemassa täältä THL:n julkkari 1987-vuonna syntyneiden seurantatutkimuksesta.

https://www.julkari.fi/handle/10024/102984

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat