Taukovihko

Ulkoministeri on kiinnostunut enemmän vihreistä kuin ulkopolitiikasta

Ulkoministeri Soinin agendalla on paljon asiaa. On pakolaisasiaa, EU:n erilaisia sisäisiä kiistoja, Brexit ja siinä välissä pitäisi vielä jotenkin taiteilla Moskovan ja Washingtonin välissä, joka näyttää onnistuvan kumarrellen jatkuvasti vuoronperään molempiin suuntiin.

Näiden asioiden voisi olettaa näkyvän ulkoministerin ulostuloissa. Yksi hänen eniten käyttämiään kanavia on oman sivuston ploki. Ploki blogin sijasta, koska populismi on pop ja blogeja kirjoittavat vain vihervassarit tai älymystö ja eliitti. Plokia taas voi kirjoittaa ihan minkälaiset suharit vaan.

Kirjoittaako ulkoministerimme kärjekkäästi Brexitin mahdollisista jälkiseurauksista tai tiiviistä neuvotteluista EU:n pöydissä? Ei. Kirjoittaako hän pakolaisasiasta tai mahdollisista sopimuksista, avustustoimenpiteistä tai vaikkapa YK:n roolista kriisin hoidossa? Ei. Kirjoittaako hän Venäjänsuhteista tai Suomen suhteesta Yhdysvaltoihin. Ei tietenkään kirjoita.

Timo Soinia nimittäin kiinnostaa ulkoministerin tehtävien sijaan huomattavasti enemmän Vihreä Liitto ja sen kannatuksen nousu.

 

Viimeiset kymmenen ulkoministerin plokikirjoitusta ovat käsitelleet seuraavia asioita

1. Vihreiden puheenjohtajavaihdos

2. Ruotsin vihreiden kättelykohu ja vihreiden kanta siihen

3. Viisi vuotta vanha artikkeli Kreikan tukipaketeista

4. Subjektiivinen päivähoito-oikeus ja palaute

5. Perhepolitiikka, jossa erikseen mainittu punavihreä perhepolitiikka

6. Galluptulokset, joissa erikseen mainittu demarit ja Vihreät

7. Vappupuheet, ei omat tietenkään.

8. Taksiautoilu

9. Liikennekaari

10. Vihreät, ihan vaan Vihreät ja vihreiden politiikka, sekä sivuhuomiona palkittuja PS-toimijoita.

 

Kymmenestä edellisestä plokitekstistä ulkoministerimme on käyttänyt ulkopolitiikkaan yhden, joka oli repostelua viisi vuotta vanhasta asiasta, jonka kaikki tiesivät jo viisi vuotta sitten.

Sen sijaan hän on käyttänyt puolet teksteistä Vihreiden haukkumiseen, huomioimiseen tai ylipäänsä kirjoittanut puolueesta. Onko Vihreät niin tärkeä Timo Soinille, että hän ei kykene ottamaan kantaa oman ministeriönsä asioihin, koska meidän puheenjohtajamme vaihtuu?

Kiinnostaako ulkoministeriä enemmän meidän perhepolitiikkamme ja gallupmenestyksemme, kuin Suomen ulkopolitiikka?

Vai onkohan sittenkin vaan niin, että Timo Soinin osaaminen ja poliittinen kestävyys on nyt osoitettu nollaksi ja miehen ainoat ansiot ovat yhä edelleen toisten haukkuminen ja räksyttäminen sopivan matkan päästä ilman, että itse tekee mitään.

Ei siinä mitään toisaalta. Soini on osoittanut, että Vihreät tekee hyvää työtä, sillä mikään muu ei selitä Suomen pahimmin hallitustaipaleellaan takkia kääntäneen ja vaalilupauksensa pettäneen puolueen puheenjohtajan jatkuvaa huomiota.

 

Toivoisin silti, että ulkoministeri tekisi myös niitä hommia, jotka hänelle kuuluvat ja myös kertoisi kansalaisille niistä. Sekin olisi mukavaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Soinin omasta poliitiikan teosta ei taida enempää plussaa läytyvän, kuin vihreistäkään.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Vihreissä on paljonkin plussia, niin henkilöissä kuin teoissakin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hivenen hämmentävää on se, että Soinin selvä kiinnostus vihreistä ei ole kuitenkaan johtanut siihen, että hän tuntisi vihreää politiikkaa, sillä sen verran virheitä hänen kommenteissaan vihreistä on.

Mutta on toki vanha sanonta "rakkaudesta se hevonenkin potkii". Soini on selvästi kiintynyt vihreisiin. Suunnitteleekohan hän kenties poliitisen turvapaikan hakua vihreistä? Olisi varsinaista lööppiainesta jos Soini loikkaisi puolueenjohtajan paikalta vihreisiin ;)

Toimituksen poiminnat