Taukovihko

Minä en ole uhri Olli Immonen - etkä sinäkään ole

Olen valkoihoinen, lihaa syövä heteromies. Olen todella kaukana siitä uhrista, jollaiseksi esimerkiksi Olli Immonen minut ja muut kaltaiseni haluaisivat asettaa.

 

En ole koskaan joutunut pyytämään olemassaoloani anteeksi.

 

Kukaan ei ole koskaan kyseenalaistanut osaamistani tai pätevyyttäni sukupuoleni tai muiden edellä mainittujen ominaisuuksieni takia.

 

Kukaan ei ole koskaan käskenyt minun henkilökohtaisesti lähteä kodistani tai kotimaastani johonkin muualle.

 

Saan kävellä kaupungilla rauhassa, tehdä työtäni rauhassa ja ostaa mistä tahansa kaupasta mitä tahansa tuotteita ilman, että ihmiset ihmettelevät ostoskorejani.

 

Minua toki pyydetään ymmärtämään asioita jatkuvasti. Minulta jopa vaaditaan, että ymmärtäisin kaltaisieni valkoihoisten, lihaa syövien heteromiesten uhriutumista. En kykene.

 

Kirjoitin aikanaan, toisen poikani syntymän jälkeen, että on vähän noloa tuntea joskus helpotusta siitä, että kumpikin lapsi syntyi valkoihoiseksi, pohjoismaalaiseksi ja pojaksi. Siihen jos pystyy omalla kasvatuksellaan ja tuellaan antamaan positiivisia asioita päälle, ollaan jo valtavan hyvillä korteilla liikkeellä.

 

En koskaan joutunut pyytämään keneltäkään anteeksi, että vanhempi poikani kastettiin ja liitettiin kirkon jäseneksi tai kuulumistani kirkkoon. En ole joutunut koskaan kiusatuksi myöskään siksi, etten enää siihen samaan kirkkoon kuulu eikä siihen kuulu nuorempi lapsenikaan.

 

Olli Immosen ajatus uhrina olevasta valkoisesta, lihaa syövästä heteromiehestä on yksiselitteisen typerä. Meidän rakenteissamme on asioita, joita pitäisi korjata jokaisen miehen ja pojan osalta. Tärkeimpänä epätasa-arvoisena asiana on pakollinen asepalvelus, jota Immonen kuitenkaan tuskin kirjoituksellaan tarkoitti. Väkivallan ihannointi, poikien huononeva koulutustaso ja sosiaalisen aseman vahvempi periytyminen ovat kaikki sellaisia asioita, jotka koskevat monia miehiä tässä yhteiskunnassa. Ne kuitenkin koskevat nimenomaisesti miehiä. Valkoihoisen, lihaa syövän ja heteroseksuaalin tuominen yhtälöön on vain oman minäkuvansa uhriuttamista ilman minkäänlaista perustetta.

 

Minä en häpeä ihonväriäni, seksuaalisuuttani tai kenenkään muun seksuaalisuutta. En myöskään koe häpeää siitä, että olen syntynyt Suomeen tai sotarikoksista, joita isovanhempamme tekivät toisessa maailmansodassa. En koe kollektiivista inhoa itseäni tai eurooppalaisia kohtaan kolonialismin rikoksista ihmisyyttä kohtaan enkä ole kohdannut ketään, joka minut siihen myöskään velvoittaisi. Tämä myytti meidän tietynlaisten miesten ongelmista kuitenkin elää vahvana, koska sitä pitävät yllä Immosen kaltaiset ihmiset; ihmiset, jotka tuskin olisivat omassa asemassaan mikäli olisivat seksuaalivähemmistössä tai etnisessä vähemmistössä.

 

Oikeastaan ainoa asia, jota olen elämässäni joutunut selittelemään on puoluevalintani. Mielestäni se on fantastista. On vain ja ainoastaan tervettä, että minun on kyettävä perustelemaan yhteiskunnalliset näkökantani, olivat ne minkälaiset tahansa. Vihreään puolueeseen kuuluminen ei kuitenkaan ole syntymäominaisuuteni ja äänestyshistoriastani löytyy ainakin neljää eri puoluetta, jos muistan oikein. Näin ollen poliittisten näkökantojen arviointia tai kyseenalaistamista ei voitane laittaa yllä olevien kategorioiden kanssa samalle viivalle, vaikka tällaista Olli Immonen varmasti toivoisi.

 

Olen valkoihoinen, lihaa syövä heteromies, enkä ole Olli Immosen kirjoituksesta lainkaan samaa mieltä. Itse asiassa minulla on varmasti vähemmän yhteisiä mielipiteitä, näkemyksiä ja asioita Olli Immosen kuin monen erivärisellä iholla syntyneen, erilaisen seksuaalisuuden omaavan tai kasvissyöjän kanssa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara
Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Osa syö. Jotkut eivät syö.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Kukaan ei ole koskaan kyseenalaistanut osaamistani tai pätevyyttäni sukupuoleni tai muiden ominaisuuksieni takia.

HEHhee hahhaa ja muutapaskaa

Ei mitään kritiikkiä koskaan?!?

Parahin Timo you are the onlyone!!!

Minä kyseenalaistan osaamisesi ja pätevyytesi

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Olipas muuten hauska virhe.

Siellä pitäisi lukea esimerkiksi muiden edellä mainittujen ominaisuuksieni takia.

Kritiikkiä ja monesti ansaittua sellaista on toki annettu. Se on kuitenkin kohdistunut nimenomaan niihin oikeisiin asioihin.

Kiitos kuitenkin huomiosta, vaikka se olikin vähän hassusti annettu. Korjaan asian.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Tätä on niin odotettu.

Sinäkin sorrat vihreää puoluetoveriasi pahasti. Esität valkoista heteroa miesroolia niinkuin se olisi jokin valintakysymys.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Ööö... ei. Se nimenomaan ei ole sitä.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Minä en häpeä ihonväriäni, seksuaalisuuttani tai kenenkään muun seksuaalisuutta. En myöskään koe häpeää siitä, että olen syntynyt Suomeen tai sotarikoksista, joita isovanhempamme tekivät toisessa maailmansodassa. En koe kollektiivista inhoa itseäni tai eurooppalaisia kohtaan kolonialismin rikoksista ihmisyyttä kohtaan enkä ole kohdannut ketään, joka minut siihen myöskään velvoittaisi. Tämä myytti meidän tietynlaisten miesten ongelmista kuitenkin elää vahvana, koska sitä pitävät yllä Immosen kaltaiset ihmiset; ihmiset, jotka tuskin olisivat omassa asemassaan mikäli olisivat seksuaalivähemmistössä tai etnisessä vähemmistössä.

Parahin Olli.
Olisit kirjoittanut vain tämän
Hyvä jyvä akanoiden seassa

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olen kritisoinut Olli Immosta useinkin, mutten koskaan hänen ihonväristään, uskonnostaan tai ruokavaliostaan. Minusta hänen mielipiteensä ja ymmärryksensä puutteet ovat arvostelujen alaisia, koska kyseessä on poliittinen toimija ja kansanedustaja.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Juurikin näin. Miehen kompetenssi kansanedustajan työhön ja ymmärrys asioista, joiden eteen hänen tulisi tehdä työtänsä ovat vähintäänkin heikot elleivät peräti riittämättömät.

Se ei kuitenkaan liity noihin ominaisuuksiin.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Jassoo Timppa ja Maukka
Tekin keskitytte toisten ivaamiseen
Olisiko muita ratkaisuja?
Yrittäkää edes
Mitä tehdä ongelmille?
Peukuttaa kavereita?
Pilkata muita?

ps.jaksupusut

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Poliitikko, joka ei ymmärrä yhteiskunnan perusasioita, kirjoittaa asioista miten sattuu ja esimerkiksi oli allekirjoittajana lakialoitteessa laiksi, joka meillä on jo ei osoita kovinkaan suurta kompetenssia.

Se etten arvosta Olli Immosta poliitikkona enkä arvosta hänen toimintaansa tai osaamistaan kansanedustajana ei ole ivaamista. Se on ihan vaan arvostelua. Aivan samoin en pidä Hjallis Harkimoa pätevänä kansanedustajana ja mielestäni on suorastaan typerää, että hän ei arvosta luottamustoimeaan niin paljon, että keskittyisi siihen täysipäiväisesti. Tämäkään ei ole ivaa.

Seppo Hildén

" En myöskään koe häpeää ... sotarikoksista, joita isovanhempamme tekivät toisessa maailmansodassa."

Mielenkiintoinen tulkinta, omaa maataan puolustavat sotilaamme syyllistyivät siis sotarikokseen.

Vihreä puolue on todellakin oikea koti tuolla lailla ajatteleville.

Heh.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Osa suomalaisista sotilaista syyllistyi sotarikoksiin niin Suomessa, Venäjällä kuin muuallakin Euroopassa. En koe tästä minkäänlaista häpeää.

Aivan samoin kuin en ota itselleni ylpeydenaiheeksi niiden miesten ja naisten tekoja, jotka eivät näihin tekoihin sodan aikana syyllistyneet.

Tietysti jos jotenkin haluaa glorifioida sotaa ja unohtaa kaiken sen suoraan sanottuna paskan, joka jokaiseen suureen konfliktiin liittyy, voi ajatella noin kuin kirjoitat.

Reijo Jokela

"tai sotarikoksista, joita isovanhempamme tekivät toisessa maailmansodassa".
Näinhän se taas meni. Isovanhempamme voidaan kyllä kollektiivisesti syyllistää, mutta vastaavasti on tuomittavaa puhua kuinka muslimit ovat taas vastuussa kymmenistä kuolonuhreista ja haavoittuneista, sillä nuohan ovat yksittäisten ihmisten yksittäisiä tekoja.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Tekisi mieleni kirjoittaa, että paskat näin. En syyllistä ketään kollektiivisesti, mutta en myöskään oleta suomalaisten sotilaiden olleen jokaisen jonkinlainen autuas ja synnitön kirkasotsainen soturi.

Sodassa ei ole mitään hyvää ja sen todellisuuden sanominen ääneen tai kirjoittaminen esiin, että suomalaisissa sotilaissa oli myös sotarikoksiin syyllistyneitä ei ole millään tavalla kollektiivista syyllistämistä.

Ihmiset jotka tappavat toisia ihmisiä ovat vastuussa omista tekemisistään. Minulle sillä ei ole väliä, mihin uskoo tai uskooko mihinkään. Toisen ihmisen tappaminen on väärin. Enkä tarvitse nyt mitään "Entäs jos se tappaa sinut jne." -skenaarioita. Aina on poikkeuksia ja tilanteita, joissa joutuu tarkastelemaan omaa moraalikäsitystään ja sen venyvyyttä.

On ihan turha yrittää syyllistää minua sotaveteraani- tai meidän talvisotamme-argumenteilla, koska historiassa ne eivät ole niin kauniita kuin haluttaisiin antaa ymmärtää. Sota ei koskaan ole.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"Olen valkoihoinen, lihaa syövä heteromies. Olen todella kaukana siitä uhrista, jollaiseksi esimerkiksi Olli Immonen minut ja muut kaltaiseni haluaisivat asettaa."

Tämä on hirmu kiinnostava asia. Itse tykkään uhriutumisesta joten on hauskaa katsoa mitä huomioita tästä voidaan tehdä.

"En ole koskaan joutunut pyytämään olemassaoloani anteeksi."
Uskonnottomana olen joutunut tilanteeseen jossa minulta on odotettu pahoillaanoloa. Esimerkiksi siitä että en ole suostunut ottamaan osaa eri asioihin. Toki uskonnottomuuden aitous on kiistetty ; Ei ole "ateisteja" vaan "ihmisiä jotka vihaavat Jumalaa". Ja "agnostikko" on vain "kohtelias ateisti".

"Kukaan ei ole koskaan kyseenalaistanut osaamistani tai pätevyyttäni sukupuoleni tai muiden edellä mainittujen ominaisuuksieni takia."
Uskonnottomuus ei ole toki mainituissa ominaisuuslistoissa. Mutta hyvyys ja kyky tehdä työtä on kyseenalaistettu. Esimerkiksi yhden työpaikan pomolle on soitettu että miten pidätte jumalatonta töissä. Nolosti kävi toki yhteydenottajan kannalta. Mutta sävy oli selvä.

"Kukaan ei ole koskaan käskenyt minun henkilökohtaisesti lähteä kodistani tai kotimaastani johonkin muualle."
Jos saisin kaksikymmentä senttiä (vanhan mummon markan) aina kun joku käskee minun painua Pohjois Koreaan, olisin juonut itseni humalaan muutamia kertoja enemmän kuin nyt olen.

"Saan kävellä kaupungilla rauhassa, tehdä työtäni rauhassa ja ostaa mistä tahansa kaupasta mitä tahansa tuotteita ilman, että ihmiset ihmettelevät ostoskorejani."
Itse asiassa sama.

"Minua toki pyydetään ymmärtämään asioita jatkuvasti. Minulta jopa vaaditaan, että ymmärtäisin kaltaisieni valkoihoisten, lihaa syövien heteromiesten uhriutumista. En kykene."
Samaa. Huomiotaherättävää on että ymmärrystä vaativat tahot eivät itse osoita ymmärrystä. Ja toisaalta juuri he näyttävät olevan suurin uhka vapaudelle. Muslimi ei ole kertaakaan tullut minulle muslimistatuksella sanomaan mitään. Ei käännytystä eikä häiriköintiä ole tullut kertaakaan vastaan. Ainakaan vielä. Sen sijaan ihmisryhmä jota Immonen edustaa on sitä klusteria joka kyllä on...

Kuka on siis Suomen tasolla suurempi uhka käytännön elämässä ihmisten vapaudelle? Taitaa olla että sellaisen "ymmärtäminen" ei ole järkevääkään ; Jakolinja ei ole ihonvärin tai sukupuolen kohdalla. Ei edes lihansyönnin. Sen sijaan se näyttää olevan siitä onko oikeistolainen ja onko konservatiivi ja onko kristitty vai ei. Kun kolme naksahtaa yhteen, käy usein jotain ihmisille. Niin usein että on vähän kuin Pekka Siitoimen kohtaisi. Ei Siitointa voinut ymmärtää väärin. Siitoimen voi vain ymmärtää oikein. Hyvin oikein. Se, että Siitoin ei pitänyt näistä ymmärtämisistä oli melko irrelevanttia eikä muuttanut ymmärrystä eiymmärrykseksi...

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Olen selvästi ollut vielä toistaiseksi liian vähän aikaa ateisti ja liian hiljainen ateisti. Tähän on tehtävä muutos :)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ainoa kerta kun olen saanut hävetä ja pelätä suomalaisuuteni takia oli 80-luvun alkupuolella Ruotsissa. Sikäläiset pilottitakkimiehet kun ei arvostaneet kulttuurin rikastumista suomalaisilla finnjäveleillä.

Eipä nämä nykyajan velliperseet immoset edes pysty kuvittelemaan miltä se tuntuu. Hamekangasta pelkurille ja tämän komppaajille.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Aikuiset, koulutetut ihmiset, eivät pysty juuri muuhun, kuin toisten ihmisten ivaamiseen ja haukkumiseen. Voi elämän syksy.

Empä ole immosen juttuja lukenut. Mutta kun sitä, niin mainostettiin. Tämä yksi kohta mitättömästä kirjoituksesta tuottaa paljon tuskaa Huuskolle ja Timollekin. Sekä vielä monelle muulle.

Ketolakin viitsii haukkua koko ajan muita ihmisiä. No tapansa kullakin kokea itsensä paremmaksi. Näinhän sosiologian proffakin joskus mulle opetti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Yksityisiä ihmisiä ei pidä sillä tavalla arvostella kuten Immosta nyt arvostellaan. Kansanesudtajana Immosta kuitenkin kuuluu arvostella, se on jopa kansalaisvelvollisuus, tottakai kaikkia muitakin kansanedustajia.

Kansanedustajien pitää kestää heihin kohdistunyt arvostelu, samoin niiden jotka ovat tätä arvosteltua kansanedustajaa äänestäneet, tai muuten ajattelevat asioista samalla tavalla.

Toki kansanedustajaa ja tämän näkemyksiä saa myös puolustaa, kuten uhriutuvia lihaa syöviä heteromiehiäkin saa puolustaa.

No, minä olen toki itsekin sellainen lihaa syövä valkoinen heteromies, mutta minua ei sen takia tarvitse puolustaa, joten voitte rauhassa keskittyä puolustamaan näitä ruikuttajia, Immosta ja kumppaneita.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Pitäisikö keksiä muuta kuin henkilöön menevää ivailua? Sinäkin voisit opetella muita keinoja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Pitäisikö keksiä muuta kuin henkilöön menevää ivailua? Sinäkin voisit opetella muita keinoja."

Politikkojen pitää tämä irvailu kestää, sen ovat kestäneet monet muut kuin Immonen. Oikeastaan Immosen pitäisi olla imarreltu kun hänet näin nostetaan valtiomiessarjaan.

Muita irvailun kohteita nimittäin siellä valtiomiessarjassa riittää, Kekkonen, Lipponen, Vanhanen, Pekkarinen, Stub ja muut on ja ovat jatkuvan irvailun kohteina.

Itsekin olen irvaillut ainakin Stubista paljon härskimmin kuin Immosesta. Kukaan ei ole vaivautunut minulle siitä ärhentelemään, eivätkä nämä kokoomuslaiset bloggarit vaikuta edes yhtään suuttuneilta. :)

Mutta olet oikeassa siinä ettei ole pakko irvailla, eivätkä "paremmat" blogistit varmaan näin teekään. Silti irvailun pitää olla sallittua, eikä siitä ole pakko loukkaantua, jos irvailun kohde on ministeri tai kansanedustaja tai muu julkkis.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Tämän voi toki ottaa Immosen henkilöön menevänä asiana. Silloinhan se toki menee myös minuun ja kaikkiin muihin valkoihoisiin, lihaa syöviin heteromiehiin, koska Immosen kirjoituksen mukaan me olemme niin kovin syrjitty ja halveksittu yhtenäinen ryhmä.

Toisaalta kirjoituksen voi nähdä myös kritiikkinä ja vastauksena nimenomaan Immosen kirjoitukselle eikä miehelle itselleen. Tällöin asiaa voi käsitellä muutenkin kuin asettamalla sen ivaksi tai pilkaksi.

Lisäksi toteaisin vielä, että poliitikkojen ivaaminen, pilkkaaminen ja arvostelu ovat demokraattisen valtion peruskiviä. Siinä kohtaa kuin sellainen kiellettäisiin, luisuttaisiin myös jo kovaa vauhtia kohti totalitarismin jotain muotoa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

"Meidän rakenteissamme on asioita, joita pitäisi korjata jokaisen miehen ja pojan osalta. Tärkeimpänä epätasa-arvoisena asiana on pakollinen asepalvelus." sanoo timo, ehkä se näin on hänen tietämyksellään ja kokemuksellaan.

"Väkivallan ihannointi, poikien huononeva koulutustaso ja sosiaalisen aseman vahvempi periytyminen ovat kaikki sellaisia asioita, jotka koskevat monia miehiä tässä yhteiskunnassa" Näin hän sanoo myös. Tässä niitä asepalvelusta suurempia kysymyksiä hieman sivutaan. Väkivallan ihannointi on kyllä uutta minulle. Enkä sellaista ole huomannut. Mutta mikä ettei voi sellaitakin löytyä. Mutta miten näitä ogelmia ratkoisivat ihmiset, joiden ajattelun määrävin tekijä on sukupuoli. Feministeiksi itseään kutsuvien annetaan nykyään määritellä tasa-arvo keskustelun sisältö ja mikään edellä mainituista ei kyllä nouse keskustelun kärkeen koskaan.

Näkisin monia asepalvelusta suurempia kysymyksiä. Nämä eivät kaikki tosin kosketa Timon kaltaisia etuoikeutettuja ihmisiä. Osa koskettaa meitä muita. Muutama esimerkki. Teollisuuden "matalat" palkat tehdään n1700h/vuosi, julkisen palkat 1500/vuosi. Siinä on yli kuukauden ero. 50vuoden työuralla, johon meidän kohdalla tähdätään eroa työurassa tulee lähes kymmenen vuotta. Tilanne ei ole lainkaan tasa-arvoinen. Veroja saamme tästä erosta maksaa paljon.

Elinikä. Terveydenhuolto menee kuitenkin naiset ja parempi väki edellä. Osalle ei siis tule eläkevuosia enää lainkaan, maksaa saadaan ja maksut satavat toisten suureen laariin. Naisten ja miesten elinikä ero on tietenkin tunnettu 84/78v. Mutta noinkin koulutetun ihmisen pitäisi edes muistaa, että väestöryhmien, jossa tulotaso ja sosioekonominen asema ovat määrittäviä tekijöitä, elinikä odotteet ovat todella erilaisia. Myös alueelliset erot ovat suuret. Rikkaan ja köyhän miehen eliniällä saattaa olla ryhmänä eroa jopa yli 12 vuotta.

Timo pistää miehet yhteen nippuun. Ja kuvitteleen kaikkien olevan jotakin samaa massaa. Yksilöitähän me olemme. Ryhmiä jos halutaan jakaa. Rajalinjat ovat mielestäni kovin erilaisia mitä timo kuvittelee.

Sukupuoli on monelle se ainoa jako. Miten maassa, jossa piti saada aikaan tasa-arvo siitä onkin tullut, monelle niin tärkeä ja ainoa vinkkeli asioiden näkemiseen.

Mitä hyötyä on kouluttaa ihmisiä meidän veroillamme yliopistoissa, kun niistä tulee kuitenkin pääosin täysin keskinkertaisia. Eikö jokin lyhyempikin ja halvempikin koulutus monille riittäisi. Jäisi kakussa enemmän rahaa niiden koulutukseen, joilla sitä kykyä oikeasti on.

Koulutuksestakin on julkisella puolella tullut palkkapolitiikkaa. Koulutus määrää palkanmuodostusta eikä tehty työ ja aikaansaannokset siinä.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Tämähän on ihan roskakommentti.

Koska kirjoitan, että meillä on ongelma siinä että erityisesti pojilla sosioekonominen asema periytyy vahvasti nostat esiin sosioekonomiset ongelmat miesten ja naisten erona. Toistat siis samaa asiaa ja yrität saada minut jotenkin olemaan eri mieltä.

Tuo sama sosioekonominen periytyvyys ja poikien heikompi koulutustaso johtaa myös pitkälti noihin mainitsemiisi muihin eroihin. Se että sinulla on eri käsitys siitä, mikä on tärkein ja merkittävin asia ei jotenkin tarkoita, että yhtäkkiä kirjoitukseni olisi jotenkin täysin kaiken sen vähättelevä tai syrjäyttävä.

Minä nimenomaan en pistä miehiä yhteen nippuun. Olen erilainen kuin muut miehet. Olen erilainen kuin muut valkoiset, lihaa syövät heteromiehet.

Kaikkinensa olipas pitkästi kirjoitettu sanomatta mitään sellaista, jonka ainoa tarkoitus ei olisi ollut vääristellä alkuperäistä tekstiä. Susihuono kommentti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Luetteles nyt ne kaikki etuoikeudet? Minusta kommenttini oli oikein hyvä. Lähinnä blogisi on tuota mitä esiin tuot rakentavassa palautteessasi.

Taisit vain ottaa hienoon ja etuoikeutettuun nokkaasi.

Mutta väännän vielä rautalangasta, kun et kuitenkaan ymmärrä. Toin esiin esimerkkejä, joissa me ns valkoiset lihaa syövät heteromiehet emme ole etuoikeutettuja. Tähän joukkoon kuuluu myös naisia, jopa veegaaneja ym.. joukkoa. Paljon ulkomaistakin väkeä. Toki maailmassa olemme etuoikeutettuja, kuten muutkin suomalaiset esim naiset.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #45

En yhtään epäile, ettetkö pitäisi kommenttiasi vallan hyvänä. Tästä meillä ei liene erimielisyyttä.

Kommentissasi kuitenkin laitat asioita ja rakenteita jonkinlaiseen absoluuttiseen ja ainoaan oikeaan arvojärjestykseen ja pyrit mitätöimään yleisellä tasolla esiin tuodut asiat alkuperäisestä kirjoituksesta. Alkuperäisen tekstin tarkoitus kun ei ollut ratkaista miesten ongelmia yhteiskunnassa, koska ne ovat monitahoisia ja monenlaisia. Sen sijaan tekstissä kritisoitiin Immosen tekstiä, jonka mukaan joutuisin jollain tavalla olemaan pahoillani omista synnynnäisistä ominaisuuksistani ja pyytelemään anteeksi olemassaoloani tai kokemaan jatkuvaa ja kasvavaa syrjintää ja rakenteellista rasismia. Tämä on kaikki roskaa, vaikka sitä kuinka veivaisi.

Etuoikeutettu olen vaikka kuinka monella tavalla, mutta nokkaani en jaksa nettikommenteista ottaa. Sen sijaan en myöskään aina jaksa olla kohtelias, kun siihen ei ole tarvetta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #46

Niin sinä varmasti epäilemättä olet etuoikeutettu suomalainen. Siihen ryhmään kuuluu, miehiä ja naisia ym väkeä.

Risto Laine

"Kukaan ei ole koskaan kyseenalaistanut osaamistani tai pätevyyttäni sukupuoleni tai muiden ominaisuuksieni takia."

Näitä oman egon pönkittäis kirjoituksia onkin tullut kuin liukuhihnalta tärähtäneistöltä :D

Ei ne muut, mutkun me.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Voiko lihaa syövä valkoihoinen heteromieskin kuulua tärähtäneistöön?

Eikös tämä pitänyt olla se pyhä arjalainen valittu kansa, josta ei vikoja löydetä?

Vai onko lihaa syövä valkoihoinen heteromies tuhoon tuomittu rotu, jota sortavat naiset, muslimit, neekerit ja koko vihervasemmisto.

Olisiko syytä siirtyä pikkuhiljaa voittajan puolelle.

Ihon väriä, sukupuolta ja heteroutta on vaikeata muuttaa, mutta kenties voisi helpommin muuttua muslimiksi, liittyä vihervasemmistoon, tai alkaa kasvissyöjäksi.

Sillä tavalla lihaa syövä valkoihoinen heteromieskin voisi löytää menestyksen eväät tulevaisuuteen. :)

PS.

Minun ei enää tarvitse menestyä, joten ei tarvitse muuttua mitenkään, mutta ei tarvitse ruikuttaakkaan. :)

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Niin tuollahan aiemmin jo korjasin kyseisen lauseen erilaiseen muotoon. Mutta ei se mitään. Ei kannata lukea itse tekstiä vaan kannattaa yrittää olla nokkela. Se on aina parempi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos Immonen tai Halla-Aho kirjoittaa nettiin käyneenstä kaupassa ja ostaneensa tummia luumuja, niin sitäpä sitten tulisikin selkkaus.

Mikähän oli heidän motiivinsa ostaa juuri tummia luumuja?, miksi he ylipäätään ostivat luumuja?, ovatko kaikki luumut tasa-arvoisia?

Vihreiden yleinen kompetenssi politiikassa ei paljon ero Olli Immosen kompetenssista. Ilman molempia Suomi olisi paljon parempi paikka.

Vihreän politiikan arvo on yhtä tärkeä Suomelle, kuin Olli Immosen nettikirjoitukset, mitättömiä ja täysin unohdettuja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#22 "Jos Immonen tai Halla-Aho kirjoittaa nettiin käyneenstä kaupassa ja ostaneensa tummia luumuja, niin sitäpä sitten tulisikin selkkaus.

Mikähän oli heidän motiivinsa ostaa juuri tummia luumuja?, miksi he ylipäätään ostivat luumuja?, ovatko kaikki luumut tasa-arvoisia?"
Et Petteri huomannut ketjun ensimmäistä kommenttia jossa Vihreä kirjoittaja kertoessa olevansa lihansyöjä tipahti kysymys kuin nallin suusta "syövätkö vihreät lihaa"! Eli on vähän haettua tuoda halla-ahon ruokakorinarratiivi tähän jonain erityisen vahdattuna.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Olemme eri mieltä.

Ymmärrän, että haluat ottaa tällaisen kannan, ehkäpä koska et kannata vihreiden politiikkaa. Olet kuitenkin väärässä siinä, että vihreiden jonkinlainen yleinen kompetenssi ei eroaisi Immosen vastaavasta.

Kommenttisi on minun omasta mielestäni täysin turha ja mitäänsanomaton ja pidän vihreää politiikkaa tärkeänä osana tämän valtion tulevaisuutta.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Uhriutumista on havaittavissa myös rapakon takana: 54% Donald Trumpin kannattajista ajattelee, että valkoihoiset kokevat enemmän rasismia kuin mustat/latinot.
https://www.rawstory.com/2016/03/gop-voters-especi...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Trump on siis ikäänkuin valkoisten amerikkalaisten lihaa syövien heteromiesten Marthin Luther King.

MINULLA ON UNELMA!!!

Unelma on tietenkin se että naiset takaisin hellan ja nyrkin väliin, neekerit puuvillapelloille ja latinot piikomaan ja hedelmiä poimimaan.

Valkoiset herrat nauttii coctaileja kartanoissaan ja käyvät välillä ampumassa fasaaneita.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Immosen postausta voi toki irvailla vapaasti, jos siitä saa jotain iloa.
Mutta ei tuo valkoisen heteromiehen sorrettu asema ole kaikille mitään huuhaata ja vitsi. Syrjäytyneistä kun taitaa Suomessa suurin osa edustaa juuri tätä ryhmää.

Onpa tässä muutaman kerran tullut juttua kavereiden kanssa, että voisi asunnottomana ja työttömänä Helsinkiläisenä olla ns.kyrpä otsassa tällä hetkellä. 30 000 muualta tullutta ja löytyi katto pään päälle välittömästi, mutta omien asunnottomien asiaa ei ole saatu vuosikausien puheista huolimatta kuntoon. Nyt sitten uutiset ovat täynnä juttua hankkeista ja suunnitelmista, joilla oleskeluluvan saaneille hommataan asuntoja ja työpaikkoja.

Ihmisellä on taipumus ulkoistaa ainakin osa vastoinkäymisistään, joten aivan samoin kuin somali selittää olevansa työtön, koska somaleita sorretaan, niin kyllä se yhteiskunnan pohjalle tippunut kantiskin voi ajatella olevansa pohjalla, koska ei edusta mitään vähemmistöä, jota paapottaisiin ja joille hommataan asunnot ja työpaikat...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta ei tuo valkoisen heteromiehen sorrettu asema ole kaikille mitään huuhaata ja vitsi. Syrjäytyneistä kun taitaa Suomessa suurin osa edustaa juuri tätä ryhmää."

Tarkoittaako tuo nyt sitä että asunnoton alkoholisti edustaa parhaiten lihaa syövää valkoihoista heteromiestä? Immonen ei sitä ainakaan ole, mutta ehkä Immonen haluaa heitä jotenkin edustaa.

Siinä tapauksessa pitäisi kai keksiä valkoihoisen lihaa syövän heteromiehen tilalle joku muu termi, koska se sopii huonosti asunnottomiin alkoholisteihin.

Lihaa syövä valkoihoinen heteromies tuo enemmän mieleen sellaisen Bygmaxin mainoksessa esiintyvän tietokonetta näpyttelevän ja taloa rakentelevan tai korjaavan jässikän.

Ei tämä byggmaxin rakentajamies ole minun mielestäni millään muotoa syrjäytynyt tai syrjitty kaveri, ellei syrjinnäksi lasketa sitä ettei muijaa saa lyödä tai pakottaa hellan ja nyrkin väliin, nekruja ei saa haukkua ja painostetaan syömään vihanneksia makkaran sijaan.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Ei se asunnoton alkoholisti edusta valkoista heteromiestä yhtään enempää tai vähempää kuin joku pörssiyhtiön hallituksessa istuva valkoinen heteromieskään. Hyvin menestyvien valkoisten heteromiesten asemaa käytetään kuitenkin osoituksena siitä, että valkoista heteromiestä ei sorreta.

"Valkoista lihaa syövää heteromiestä" käytetään terminä syrjintäkeskustelussa, koska valkoinen heteromies on käytännössä ainoa ryhmä, joka ei nauti mitään vähemmistöuhriasemaa. Ei ole nainen, ei mamu, ei muslimi, ei homo. Ei kiintiöitä, ei erikoistoimenpiteitä.

Pohjalle pudonneita valkoisia heteromiehiä kohtaan ollaan alentuvia ja jopa aggressiivisia julkisessa keskustelussa kuten Arto tuossa edellä. Minä puhuin asunnottomista ja työttömistä ja Arto yhdisti tämän ryhmän heti alkoholisteihin - aivan kuin Suomessa ei olisi työttömiä ja asunnottomia, jotka eivät ole alkoholisteja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"aivan kuin Suomessa ei olisi työttömiä ja asunnottomia, jotka eivät ole alkoholisteja."

Kyllä yhteiskunta aina jotain koittaa järjestää asunnottomille, ainakin minä olen huomannut että jotain melkein aina järjestyy, ei aina niin hääppöistä, mutta joskus ehkä jopa niin hyvää, että se herättää jo kateuttakin.

Alkoholistit on hankalia autettavia kun ne ei aina viihdy heille järjestetyissä asunnoissa, eivätkä pysty olemaan ryyppäämättä, joten aiheuttavat myös ympäristössän häiriötä ja paheksuntaa.

Siksi arvelen että suurin osa niistä avun tarvitsijoista jotka jäävät avun ulkopuolelle ovat juurikin näitä alkoholiriippuvaisia, muille köyhille kyllä asuntoja järjestyy, jopa niin että se herättää kateutta niissä jotka ovat ihan itse, omilla ponnistuksillaan, saaneet itselleen kodin ja asemansa turvattua.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #31

Rantojen ja asuntoloiden alkoholistimiehet toki korostuvat asunnottomista puhuttaessa, mutta suurin osa asunnottomista on kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä, jotka asuvat tuttaviensa ja sukulaistensa nurkissa, koska heillä ei ole omaa asuntoa.
http://www.ara.fi/fi-FI/ARAtietopankki/Tilastot_ja...

Ei siihen asunnottomuuteen tarvita pääkaupunkiseudulla kuin avioero ja huonot luottotiedot.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Ei siihen asunnottomuuteen tarvita pääkaupunkiseudulla kuin avioero ja huonot luottotiedot."

Voi olla, minä vain en tunne ainuttakaan tapausta, vaikka tunnen köyhiä ihmisiä jotka eivät löytäisi asuntoa ilman yhteiskunnan apua, eikä heillä olisi asuntoon varaakaan.

En kyllä oikeastaan tunne ketään rappioalkoholistiakaan, mutta kuvittelen ettei heidän asuttamisensa ole kovinkaan helppo tehtävä yhteiskunnalle.

Tämä ajatteluni perustuu loogiseen päättelyyn, eikä omiin kokemuksiini alkoholisteista.

Nin, ja eiköhän niihin avioerotapauksiinkin joskus liity alkoholismi ja huonot käytöstavat. Jos niin ei ole, niin kylläpä ne miehet jostain yösijan löytävät, jos ei muualta niin ensin vaikka sukulaisten nurkista.

Mutta näillä turvapaikan hakijoilla ei taida kovasti olla edes niitä sukulaisia.

Hyvähän se olisi jos sukulaiset huolisi, mutta minua ei ainakaan kukaan huolisi, enkä edes kehtaisi kysyä keltään, hävettäisi liikaa. Menisin hotelliin, tai veneen alle, jos ei olisi rahaa.

En myöskään oikein usko että minulta tulisi yksikään sukulainen yösijaa vonkaamaan, ei ne kehtaisi ja kova paikka se minullekin varmaan olsi. :)

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Olisipa mielenkiintoista tietää suhdelukuja vaikkapa syrjäytyneiden lihansyöjien vs. kasvissyöjien välillä. Tai homoseksuaalien ja heteroseksuaalien välillä.

Kuten kirjoitin alkuperäisessä tekstissä, meillä on rakenteellisia ongelmia, jotka auttavat miesten syrjäytymistä ja niihin pitäisi mielestäni myös löytää ratkaisuja. Ratkaisu ei kuitenkaan ole se, että me jotenkin väittäisimme yhteiskunnan aktiivisesti sortavan valkoihoista lihaa syövää heteromiestä.

Asioita pitää myös pystyä tarkastelemaan muutenkin kuin "tämä tässä on suoraan sinulta pois jos se on toiselle" -tyyppisesti. En tiedä miten asunnottomuus voitaisiin ratkaista, jos tietäisin siihen varmasti toimivan ja täydellisen tavan niin varmasti toisin sen myös esille.

Ja jos todella meillä hommattaisiin kaikille maahanmuuttajille vaikkapa työpaikat niin meillä ei olisi isoa ihmisryhmää, joka jaksaa joka tilanteessa huutokirjoittaa, kuinka maahanmuuttajien työllistyminen on niin heikkoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja jos todella meillä hommattaisiin kaikille maahanmuuttajille vaikkapa työpaikat niin meillä ei olisi isoa ihmisryhmää, joka jaksaa joka tilanteessa huutokirjoittaa, kuinka maahanmuuttajien työllistyminen on niin heikkoa."

Meillä kun on tämä markkinatalous, niin siihen ei oikein tällainen työpaikkojen hommaaminen taida soveltua.

Yrittäjien pitäisi tarjota ne työpaikat ja jotta siihen päästäisiin pitäisi yrittäjien asemaa parantaa niin että niitä työpaikkoja kannattaisi tarjota ja pitäisi myös purkaa lainsäädännöllä aikaansaadut kannattavuusloukut.

Minun mielestäni sopiva ratkaisu tähän työllisyys ongelmaan olisi minimipalkkojen poistaminen ja tuloverotuksen muuttaminen niin että veroprogreesio olisi alapäässä negatiivinen. Tämä tarkoittaisi suurin piirtein sitä että jos työtä joutuu ottamaan vastaan alle minimipalkan, niin negatiivinen tulovero toisi työntekijälle sen verran lisätuloja että pysyisi hengissä.

Kannattavuusloukut korjaantuisivat niin että järjestettäisiin niin että työntekijän kannattaa aina memmä töihin, millä tahansa palkalla ja niin että kannattaa aina pyrkiä paremmin palkattuun duuniin, koska siitä jää veroprogressiosta huolimatta enemmän rahaa käteen.

Tuollaisessa järjestelmässä työnantajan kannattaisi miettiä ihmisten tehtäväkuvat työpaikalla uusiksi ja jakaa työt uudestaan, niin että töitä riittäisi myös matalapalkkaisille ihmisille.

Tämä olisi mielestäni hyvä ratkaisu sekä syrjäytyneille valkoihoisille lihaa syöville heteromiehille, että myös mamuille.

Puheet kansalaispalkasta saisi lopettaa.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Mä näen tuossa negatiivisessa tuloverotuksessa vaan sen ongelman, että yrittäjän ei missään nimessä koskaan kannata palkata ketään kunnollisella palkalla, koska valtio joka tapauksessa maksaisi sen puuttuvan palkan osuuden.

Tämä johtaisi helposti monenlaisiin ongelmiin, mutta voin aivan hyvin olla myös täysin väärässä. En ole ehtinyt asiaan perehtyä läheskään riittävästi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Et ole ainakaan täysin väärässä. Kyllä minäkin olen tuota asiaa ajatellut.

En tässä nyt kuitenkaan ole perustamassa täysin vapaata ja villiä markkinataloutta. Kyllä tätä työnantajien alipalkatun työvoiman käyttöä tulee valvoa. Valvonnassa voitaisiin käyttää ammattiyhdistystä, mutta kyllä se valvonta tietenkin jotain maksaa.

Alipalkatulle, siis negatiivisen tuloverotuksen piirissä olevalle työvoimalle ja sillä tavalla suoritettavalle työlle pitäisi myös laatia selkeät ja yksinkertaiset säännöt, joita olisi helppo valvoa ja joista työntekijä itsekin voisi ymmärtää sen verran että tietäisi millon häntä vedetään linssiin.

Työnantaja tietenkin vetää työntekijää linssiin ja valtiota, jos hänelle annetaan siihen mahdollisuus.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Timo Kilpiäisen ylivertaisesta kompetenssista huolimatta tunnen ajoittain vähintäänkin hienoista vaikeutta ymmärtää hänen ajatuksiaan. Sehän voi tietysti johtua vain minun omasta rajoittuneesta käsityskyvystäni, sillä en vieläkään ymmärrä aivan kaikkia syy-seuraus -suhteita.

"Olen valkoihoinen, lihaa syövä heteromies. Olen todella kaukana siitä uhrista, jollaiseksi esimerkiksi Olli Immonen minut ja muut kaltaiseni haluaisivat asettaa." #blogi

"Tämän voi toki ottaa Immosen henkilöön menevänä asiana. Silloinhan se toki menee myös minuun ja kaikkiin muihin valkoihoisiin, lihaa syöviin heteromiehiin, koska Immosen kirjoituksen mukaan me olemme niin kovin syrjitty ja halveksittu yhtenäinen ryhmä." #36

"Minä nimenomaan en pistä miehiä yhteen nippuun. Olen erilainen kuin muut miehet. Olen erilainen kuin muut valkoiset, lihaa syövät heteromiehet." #37

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Niin... Siis tuo keskimmäinen kommentti oli kommentti siihen, että kirjoituksessani ei ollut tarkoitus arvioida Immosen kompetenssia liittyen hänen ihonväriinsä, sukupuoleensa, seksuaalisuuteensa tai syömistapoihinsa. Jos lukee koko kommentin niin se kyllä aukeaa, joten ongelma tosiaan lienee ihan siitä mistä epäilitkin.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Noin mielenkiinnosta muuten voisitko linkata väikkärisi aiheen tai suoran linkin siihen?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#52

Kiitos mielenkiinnosta. Ei kuitenkaan mitenkään liity tämän blogin aihepiiriin, valitettavasti. Vanha väitöskirjani ei käsittele disinformaation levittämistä, megalomaniaa tai indoktrinaatiota.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #54

Ei haittaa vaikkei liity. Olen iso väikkärifani ja haluan aina lukea ihmisten kirjoittamat tutkimukset miltä aloilta tahansa. Tämä erikoisuus syntyi kun sai lukea oman alan väikkäreitä tiedekuntaneuvostossa opiskeluaikana.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

:), JOS JOKU JÄTKÄ ON ITSEÄÄN TÄYNÄ.....

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Jatkuuko tuo jotenkin, kun tulee kauhea määrä pisteitä perään?

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Niin... Siis tuo keskimmäinen kommentti oli kommentti siihen, että kirjoituksessani ei ollut tarkoitus arvioida Immosen kompetenssia liittyen hänen ihonväriinsä, sukupuoleensa, seksuaalisuuteensa tai syömistapoihinsa. Jos lukee koko kommentin niin se kyllä aukeaa, joten ongelma tosiaan lienee ihan siitä mistä epäilitkin.

Niin... En kommentoi komponessia

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sanavalinnasta päätellen olet jo siirtynyt Visegradliittoon. Etujoukkoa.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Parahin Sini,Timo ja muut ystävät

Pyydän apua
Olen tumpelo

Jos lainaan kirjoitusta miten sen saa siniseksi/merkityksi?

Kiitos jo etukäteen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Linkkien osoitteet nähtävästi ovat nykyään sinisiä kommenteissakin. Jos tarkoitat copypastaamista niin ensin maalataan rivit ja sitten control c ja sitten control v kun lainaus siirretään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

Lainauksia ei täällä ole taidettu maalata miksikään. Ne pannaan vain lainausmerkkien väliin. tai kuka mitenkin.

Linkkiteksti muuttuu itsestään siniseksi ja siihen löytyy ohjeet jostakin, mutta kun copypastaa nettiosoitteen siitä tulee automaattisesti linkki ja se muuttuu siniseksi.

Toimituksen poiminnat