Taukovihko

Kansanedustaja Zyskowicz ja keskustelun ääripäät

Kansanedustaja Zyskowicz ja keskustelun ääripäät

 

Eilen eduskunnassa Ben Zyskowicz kertoi kuinka esim. Vihreät on väittänyt ettei pakolais- ja turvapaikanhakijakeskustelussa ole kahta ääripäätä vaan joukko, joka ei halua kunnioittaa lakia tai ihmisoikeuksia ja muut. 

 

Zyskowicz, joka on viimeisen kuluneen vuoden aikana toistellut lähinnä fraasia "Kun te ette tarjoa mitään vaihtoehtoa", joka sekää ei pidä paikkaansa löysi eilen uuden toistettavan teesin. Se oli, että keskustelun toinen ääripää on ne, jotka eivät halua kiristää Suomen turvapaikkapolitiikkaa. Zyskowicz on sen verran taitava poliitikko, ettei suoraan käyttänyt termejä kuten "halutaan sallia raiskaukset" tai "autetaan koko maailmaa". Näistä huolehtivat Kokoomuksen PS-kumppanit, joiden yltiönationalisminen tyhjänpuhunta antaa Zyskowiczin ja muiden oikeiden poliitikoiden ajaa eriarvoistavaa politiikkaansa talous- ja sisäpolitiikassa.

 

Zyskowicz toisti ajatuksensa kahdesta ääripäästä ainakin kuuteen kertaan keskustelun aikana. Hän myös mainitsi nimeltä esimerkiksi poissaolleen Emma Karin ja lopulta koko Vihreän liiton. Ilmeisesti Zyskowicz tietää puolueesta todella paljon enemmän kuin vaikkapa allekirjoittanut, joka on nähnyt puolueen sisäisissä keskusteluissa paljonkin kriittisyyttä meidän ulko-, turvallisuus- ja turvapaikanhakijapolitiikkaa kohtaan. Vihreissä onkin se kiva puoli, että ihmiset saavat olla montaa mieltä ja asiat ja faktat kiistelevät ja ratkaisevat ihmisten ja tunnepurkausten sijaan.

 

Li Andersson haastoi Zyskowiczin suoraan kysymällä, kuuluuko hänkin näihin ääripään ihmisiin. Tässä kohtaa Kokoomuksen vanhan räksyn häntä meni koipien väliin eikä hän uskaltanutkaan haukkua salissa olevia ihmisiä nimeltä. Sen sijaan edustaja Zyskowicz päätyi toistelemaan samaa ääripääteesiä monessa muodossa.

 

Kyllä. Ben Zyskowicz on täysin oikeassa. Keskustelussa on kaksi ääripäätä. Ne vaan eivät ole "Autetaan kaikkia" vs. "Ei auteta ketään" Tai "Sallitaan Raiskaukset maahanmuuttajille" vs. "Ammutaan toisia ihmisiä". Sen sijaan ne ääripäät ovat kyllä "Ei auteta ketään" ja "Ammutaan ihmisiä, jotka ajattelee toisin kuin me". Se toinen ääripää on "Kunnioitetaan Suomen lakeja ja kansainvälisiä sopimuksia". 

 

Niin simppeliä se on. Sitä toki ei Zyskowiczin retoriikasta eilen olisi saanut kaivettua esiin edes Indiana Jones tai Indiana Hopo. Sen verran kovassa keulinnassa oli verbaalimopo.

 

Ja jotta asia tulisi vielä selvemmäksi, tässä selventävä kuva koko tilanteesta ja keskustelusta. Avaan sitä mielelläni kenelle tahansa kansanedustajalle tai sellaiseksi toivovalle, jotta voi välttää kaikkein hölmöimmät argumentoinnit tulevissa puhujanpöntössä pidettävissä puheenvuoroissa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Polje Timo vaan, kyllä ketjua riittää. Lupaava alku, tämä on muuten sarkasmivaroitus sinne Espooseen.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #9

En muuten lainkaan käsittänyt tätä metaforaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #15

Ketju viittaa kommenttiketjun osasiin, polkeminen saman agendan pyörittämistä... Tulee varmasti jonninjoutava kommenttiketju jonninjoutavaan blogiin.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #19

Jonninjoutavasta lienemme eri mieltä, mutta ei se mitään.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

En tiedä onko tämä suunnattu yksinkertaisille ihmisille vai onko kyseessä puoluepoliittista propagandaa, mutta Eduskunnassa on ihan yhtä vähän väitetty, että ihmisiä tulisi tappaa, kuin että hyväksytään raiskaukset. Vaikka minä en ole vihreän propagandan kohdeyleisöä, niin kyllähän tämä aika surulliseksi vetä...

Suosittelen tutustumaan some:n ihmeelliseen maailmaan, jossa kaikki maahanmuuttajat ovat raiskareita ja suomalaiset naiset tekevät tekaistuja raiskausilmoituksia.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Polittista propagandaa, valitettavasti.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Pitää vissi olla joko sokea tai vihreä, jos ei ole tähän mennessä huomannut molempia ääripäitä. Toiset haukkuvat suvakkihuoraksi jne ja toiset natsiksi/rasistiksi. Ja siinä välissä on suurin osa Suomen kansasta, onneksi...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Missä sitä rasistiksi haukkumista esiintyy? Rasismia minusta haukutaan yhteisvoimin viimeksi siitä otti etäisyyttä JHa Kioskiohjelmassa.

Juha Merisaari

Odotettavissa maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien määrän kasvu ja suvaitsevien määrän lasku. Se on verannollinen saapuvien määrään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No kyllä ne Emma Karin lausunnot esimerkiksi Presidentin puheesta osoittavat, että ei Zyskowicz ihan väärässä kuitenkaan ollut.

Kyllähän Vihreiden politiikka on yleisesti melkoista unelmahöttöä ja maailmanhalailua, oli sitten kyse pakolaispolitiikasta, talouspolitiikasta ja varsinkin energiapolitiikasta.

No jokainen puolue tyylillään, ja kaipa tällainen höttö ja puheenvuoro vetoaa juuri aatteitanne lähellä oleviin ihmisiin.

Mitään varsinaista asiaahan tässä ei ole , vaan taisi käydä älähdys kun kalikka kalahti oikeaan Zyskowiczin puheessa. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No jos höttöä etsitään niin sitä on persujen oudossa kansallistunteessa. Ajetaan alas hyvinvointivaltioita ssshallituksessa ja samaan aikaan palstoilla hehkutetaan suomalaisuutta vaikka siihen tuodaan vaan riitelyä. Suomalaisten terveys tai suvunjatkamishalut tai pärjääminen ei politiikan tasolla kiinnosta pspuoluetta. Ei kiinnosta kokoomustakaan mutta eivät teeskentelekään mitään sellaista vaan tekevät tuoteselostettua politiikkaa kun taas persut ostavat paikan hallituksessa sillä että ajavat hyvinvaltiota alas. Persut on laskenut että pakolaisia tulee jatkossakin ja silloin on helppo lietsoa ja sumuttaa. Varsinkin kun pohjatyöt on tehty määrätietoisesti ja ihmiset on saatu muuttamaan tyyliä ja puhetapojaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvinvointivaltioita on ajaneet kaikki puolueet alas, ei niitä köyhän tai tavallisen ihmisen asia kiinnosta.

Vihreät ja demarit viimehallituksessa myivät sähköverkot Carunalle, onko se sitä pienen ihmisen politiikkaa?

Persut kuuluvat ihan samaan kastiin muiden puolueiden kanssa, ei ole mitään eroa, samaa naurettavaa populismia käyttävät nyt Vihreät ja Demarit oppositiossa, naurettavaa tavallisen kansalaisen sumutusta.

Tyhmä äänestäjä luulee, että asiat jotenkin muuttuvat, jos nämä taas pääsevät valtaan, samaa kuraa ne ovat jo vuosikausia suoltanee, eikä näytöt ole mitenkään loisteliaita.

Jos sinä kuvittelet, että maailma pelastuu sillä, että persut eivät ole hallituksessa, niin huvittavat on luulot.

No harhakuvitelmissa on ehkä onnellista elää.

Muistuttaisin kuitenkin, että seuraavassakin hallituksessa on jompikumpi Keskusta tai kokoomus, eli sama meno tulee jatkumaan, usko pois.

Vihreät saavat taas pari ministerin paikkaa ja sen varjolla sitten taas voikin myydä pikkuhiljaa Suomen ulkomaille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Keskusta hajoaa ja osa siitä yhtyy persuista lähteneisiin väyrysläisiin. Ainakaan eivät pysty pitämään samaa kokoa. Kokoomuskaan ei ole kovin pop.
Luulen että demarit ovat hallituksessa joka on jonkinlainen sixpack.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Kalikka kyllä kalahti, sitä on turha kiistää. Valitettavasti se kalikka vaan oli ihan silkkaa valetta tällä kertaa. Siksi älähdys.

Vihreät on paljossa ollut mukana, joka on jälkikäteen osoittautunut vääräksi. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että se on ainoa oikeasti millään tavalla tulevaisuuteen ihan oikeasti katsova puolue. Kokoomuksessa on paljon yksittäisiä edustajia, jotka katsovat myös tulevaisuuteen, mutta puolueen talouspolitiikka on liikaa kiinni elinkeinoelämän vanhassa rahassa. Se ja tietysti kokoomuksen totaalinen sivistysporvarismin unohtaminen on aika surullisia katsottavia.

Perussuomalaisten osaaminen taas millään muulla osa-alueella kuin... tai siis millän osa-alueella ihan oikea osaaminen on ihan nollatasoa. Moni odotti Jussi Niinistöstä jonkinlaista superministeriä, mutta mieshän on melkein Kremlin kainalossa kaikkine toilailuineen ja yhteistyökyvyttömyyksineen. Muut ministerit taas ovat ihan vaan liian isoissa hommissa.

Keskusta taas on Keskusta 1970-luvun YYA-kaipuunsa kanssa. Samaan syssyyn menee SDP ja Vasemmistoliitto, vaikkakin olin todella positiivisesti yllättynyt Harakan, Razmyarin ja Marinin ulostulosta ja keskustelutilaisuuden annista. SDP:llä on toivoa näiden tyyppien kanssa.

Ei sellaista puoluetta olekaan, joka ei virheitä olisi tehnyt. Eteenpäin pitäisi silti katsoa. Siihen pystyy valitettavan harva tällä hetkellä.

Juha Merisaari

Tulevaisuuden "sixpack" hallitus: Vihreät, vasemmisto, demarit ja troikka.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

En ole uskonnollinen ihminen, mutta eipä voi toivoa, kuin että joku korkeampi voima suojelisi meitä siltä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tulevaisuuden "sixpack" hallitus: Vihreät, vasemmisto, demarit ja troikka."

Siinä todellinen suvakkinatsien riemuvoitto jos toteutuisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jarmo Makkonen. Eikö sulla noi vihapuheet myrkytä elämääsi?

Toimituksen poiminnat