Taukovihko

En valehdellut, annoin väärää tietoa

En valehdellut, annoin väärää tietoa

 

En valehdellut, annoin väärää tietoa. Näin kertoi valtiovarainministeri Alexander Stubb selitellessään hallintarekisteriasiaa tänään. 

 

En valehdellut, annoin väärää tietoa. Että en oikeastaan niinkun siis sillai valehdellut, kun vaan keksin omasta päästä asioita. On siis oikeastaan ihan turha syyttää minua vaan pitäisi keskittyä niihin, jotka yrittävät estää minua käyttämästä mielikuvitustani. 

 

Tulevia poliittisia päätöksiä voidaankin perustella esimerkiksi seuraavankaltaisilla mielikuvituksen tuotteilla, tai siis oikeilla tiedoilla, kunnes ne osoitetaan vääriksi.

 

Sunnuntaipalkkoja on pakko laskea, koska muuten Sauron valtaa Suomen ja Frodo ei saa tuhottua suursormusta. Kotkat kertoivat sen ja Klonkku vahvisti asian. Yli 90% kaikista Valar kannattaa sunnuntaipalkkojen laskua.

 

Jos lomia ei lyhennetä niin suomalaiset joutuvat lomamatkoillaan joukoittain maan ulkopuolisten olentojen sieppaamiksi. Todisteita tästä on jo vaikka kuinka paljon ja perussuomalaisten lakiasiantuntijat ovat asian tarkastaneet.

 

Työaikaa on pidennettävä, koska muuten Voldemort voittaa. Voldemort Voldemort Voldemort. Katsokaa nyt, vain työajan pidennys pitää Voldemortin poissa, muuten olisi jo tullut loitsimaan kuoliaaksi kaikki teidät.

 

On täysin mahdollista, että ilman koulutusleikkauksia EU:n komissio ottaa hallintaansa meidän varhaiskasvatuksen ja peruskoulut ja muuttaa ne kaikki datakeskuksiksi ja nikkelikaivoksiksi, josta verot maksetaan suoraan EU:lle.

 

Lääkekorvauksia on pienennettävä tai kommunistinen puolue pakottaa muuten kaupat antamaan myös ruoan, autot ja playstationit ilmaiseksi. Jos korvauksia ei nosteta niin kukaan ei joudu ensi perjantaista lähtien maksamaan enää mistään mitään ja kaikki joutuvat työttömiksi.

 

Autoveroa oli laskettava, jotta Transformerit saavat töitä ja riittävästi elantoa. Ilman autoveron laskua Decepticonit olisivat jyränneet maapallon välittömästi. Optimus Prime kuoli opposition varjobudjettien lainanoton ja kilometrikorvausten ylikompensaation poiston vuoksi.

 

Harmaatta taloutta on tuettava, jotta keisari Palpatinen seuraaja ehtii saada klooniarmeijansa valmiiksi vastarintaliikeen hyökkäyksen estämiseksi. Ilman tätä harmaan talouden mahdollisuutta piilottaa miljoonat kloonisotilaat vieraille hallintaplaneetoille on tappio varma.

 

Ihmisten yksityisyydensuojaan on pakko kajota urkintalakien avulla, koska muuten Netflix saattaa varastaa ihmisten peltoalat ja metsätontit. Tai Google. Tai joku saattaa erehtyä käyttämään Internet Exploreria oletusselaimenaan. On mahdollista, jos ei valvota.

 

Nämä ovat kaikki totta. Ne ovat totta siihen asti, että joku todistaa toisin. Sen jälkeen voidaan todeta, että annettiin vääriä tietoja. Kukaan ei tahallaan tällaisesta valehtelisi. Törkeää olisi sellainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Tässä tuli mieleen eräs USAn Presidenteistä. Hänhän kiisti jyrkästi seksisuhteen avustajaansa. Myöhemmin myönsi kyllä suuseksin, mutta sitähän ei lasketa seksisuhteeksi.....Eihän?? Jos se tuli pyytämättä yllättäin. Nyt taidan sekoittaa taas johonkin toiseen poliitikkoon. Lapissa on muuten syntynyt maailmanhistorian painavin vauva. 11,2 kg. Punnittu Kekkosen kalapuntarilla.

Tapani Lahnakoski

Mitä eroa on Bill Clintonilla ja hänen rakastajattarellaan Monica Lewinskyllä?

Clinton on aivan surkea töihinottaja ja Lewinsky taas aivan päinvastoin.

Blogistille sen verran, että Stubbi on aloittelija valehtelussa Satu Hassiin ja Ville Niinistöön verrattuna.

Villen viimeisin "vitsi" oli Manilan merenpinnan nousu ja siitä lisääntynyt tulvauhka ilmastonmuutoksen seurauksena. Siellä on todellakin merenpinta noussut rantaan nähden n. metrin 50 vuoden aikana. Merenpinta on tosin tuona aikana noussut alle kymmenen senttiä, mutta tulivuorisaari on vajonnut n. metrin.

Villehän ei varmaan tätä tiennyt, kun on kuulemma filippiiniläisiä tuttujakin, jotka kärsivät tästä, vaikka eivät ole sitä aiheuttaneet, mutta suomalaiset ovat. Väestömäärien suhde on n. 1/20.

Hassin juttuja ei kannata edes kommentoida. Aikanaan neukkulaiset ydinvoimalatkin olivat ihania.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä Heidi Hautalakin ansaitsee tulla mainituksi.
Heidillä faktat vähän lipsui Arctia Shippingin keississä.
Heidillä kuin myös Villellä on lisäksi ymmärtämisen vaikeuksia verokäytännöissä.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Kyllähän meidän poliitikkojen valheet on toki ihan amatööritasoa verrattuna Maon vastavirtauintiin ja Kimin yksisarvisten pesään.

Naapurimaissakin osataan luoda tiikeripainitarinoita ja toisaalla valehdella strippiklubeista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

-"Valheen leikkimieliset vertailumuodot ovat vale,emävale ja kalavale. Näiden löysien puheiden aikana joukkoon jatkeeksi voidaan (tilastojen ja galuppien ohella) lisätä (superlatiivinen) ministerivale."

Pääkirjoitustoimittaja Kyösti Jurvelin, Kauppalehti

Antti Jokela

Kylläpäs nyt Alexia panetellaan. Prosenttilasku vain on vaikeaa, varsinkin jos on kirjoittanut a:n matematiikassa. Ei kuulkaa ole helppo laskea prosentteja, jos vastauksia on 21, joista 10 vastustaa, 2 kannattaa ja 9 ei vastaa vaikka pyydetään. Miten tällaista tulosta nyt pitäisi tulkita?

Ehdotankin, että jatkossa lausunnot pyydetään tasan sadalta asiantuntijalta ja vastaukseksi kelpaa vain jaa tai ei. Jos nytkin olisi tehty niin, olisi Alex varmaan selvinnyt laskutehtävästä paljon paremmin.

Sitä paitsi, jos asiantuntijalausuntoja kerättäisiin vielä lisää niin, että saataisiin kasaan 100 jaa/ei vastausta, ja jos kaikki loput olisivat jaa-vastauksia, niin loppujen lopuksi ilmenisi, ettei Alex valehdellut, vaan ennusti.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128856868358...

Tapani Lahnakoski

Alexin olisi kannattanut pyytää apua prosenttilaskuun Annika Lapintieltä, niin homma olisi mennyt putkeen.

Joku toimittaja kysyi häneltä, että miten Suomi on pystynyt vähentämään päästöjään Itämereen vain 4 %? Annika vastasi: "Mutta jos kaikki muutkin Itämeren valtiot pystyisivät samaan, sehän olisi jo 36%".

Antti Jokela

Annika selvästi osaa kertolaskun. Mikäs se olikaan se kykypuolue?

Ehkä eri puolueilla on eri määritelmät prosentille? Todisteiden valossa voisimme päätellä, että

  • SDP:n prosentti on 100 promillea (Timo Harakka)
  • Kokoomuksen prosentti on promille: 2/21 = n. 90 promillea (Alexander Stubb)
  • Vasemmistoliiton prosentti ei ole suhteellinen vaan absoluuttinen (Annika Lapintie)

Kun Bill Clintonilta kysyttiin oliko hänellä ollut seksiä Ms. Lewinskyn kanssa, niin hän vastasi: "define sex", ja selvisi sillä valehtelusyytteestä. Alex voi myös vedota eri prosenttikäsitykseen.

Selkeyden vuoksi voitaisiin jatkossa käyttää seuraavia merkintöjä: SDP-%, Kok-% ja Vas-%. Onhan niin, että vain eksakteissa tieteissä tarvitaan eksakteja käsitteitä; muussa yhteiskunnassa matematiikkaakin voi pitää mielipidekysymyksenä.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Arvelinkin, että työajan pidennystouhussa oli kyse Tiedät kai kenestä!.

Käyttäjän JuhaHkkinen kuva
Juha Häkkinen

Mutta onneksi tuulienergian tukia jatkettiin ja vielä lisättiinkin, luonnonsuojelualueita lunastettiin verorahoilla, vaikka talous oli tiukka ja kaikkiin kouluihin saatiin pakolliset kasvisruokapäivät. Kouluthan pelastuivat ja rahaa riitti kasvisruokaankin, kun ne otettiin kilometrikorvauksista. Ihan totta, niistä riitti niin paljon, että lapsille saatiin pidettyä katot yllä. Voi sitä tunnetta ja tunteisiin vetoavuutta: autot versus pienet koululaiset. Valitse puolesi!

Kun oman puolueen puheenjohtaja jätti hänelle kuuluvat verot maksamatta omasta autostaan, oli se suhteessa muihin kansalaisiin aivan oikein - maksakoot muut. Ylemmän tason ymmärrys ja kirkasotsaisuus oikeuttaa sen. Suurmiehillä on suuret linjat, mutta kussakin ajassa muistuu mieleen vain ne ajankohtaiset suuret - sinänsä virheelliset - linjat. Ja olihan sillä Villellä herranjumala niin kiirekin - yhteiskunnan asioiden hoidossa paremmalle tolalle. Kiire tulee, kun joutuu toimimaan muiden ymmärtämättömien puolestakin.

Onneksi kaikki ovat sitä mieltä, että ei tollaisia vanhoja saagoja kannata muistella. Muistelee mukavampia asioita, joka muistella haluaa. Vaikka iloisia aikoja Konnussa, kun kaikki oli vihreää ja asiat muuten hyvin, mutta enemmistö oli Mordorin asialla... :-)

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Onko kaikkiin kouluihin tullut kasvisruokapäivät. En tiennyt tuota. Ei taida olla minkäänlainen lakitekninen seikka kyseessä. Kuntavaltuustoissakin vähän turha kun esim. Espoossa oli viime vuonna neljä sellaista kouluviikkoa jolloin ei ollut yhtään kasvisruokaa tarjolla. (Siis kaikkien vaihtoehtona. Kasvisruoka toki tarjolla oli)

Tietysti vanhoja saa muistella ja virheet on olleet virheitä aiemminkin. Jos vaan joka kerta blogitekstiin kirjoittaisi kaikkien poliitikkojen kaikki historian virheet niin tulisi vähän liian pitkiä tekstejä.

Ei kirkasotsaisuudella ole ajankohtaisuuden kanssa mitään tekemistä keskenään.

Kyllä vihreitä ja vihreiden toimijoita saa arvostella ja puolueesta ja tekijöistä vitsailla. Ei se minulta pois ole :)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Neljänteen kappaleseen päästyäni halusin pois keskimaasta. Olen tunnustautunut myös joskus hobbitiksi, mutta nyt meni överiksi.

Toimituksen poiminnat