Taukovihko

Jos muutkin tutut firmat käyttäisivät Anttilan mainostoimistoa?

Jos muutkin tutut suomalaiset käyttäisivät Anttilan mainostoimistoa

 

Pitikö tähän nyt tarttua vielä, vaikka koko kohu on jo ohi eikä tästä tule kuin korkeintaan vähän mielensäpahoittamista? 

 

No pakkohan se silti oli. Kaikki kuvat Creative commons lisenssillä eikä kuvien ole tarkoitus esittää todellista tilannetta tai luoda minkäänlaista mielikuvaa yrityksistä, niiden arvoista tai toimintavoista. Kuvien arvo on vain viihteellinen. Huumorin ei ole tarkoitus olla hienostunutta tai oivaltavaa. Kyseessä on niin sanotusti huono vitsi, joka sananvapauden nimissä kuitenkin tehtiin.

 

  

 

 

 
  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

On nää mainokset selvästi parempia kuin nuo, joita postiluukusta tungetaan päivittäin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä on isot murheet kirjoittajalla ja ihmisillä, kun tuollaisestakin joku ääliö tekee jutun ja sitten vielä Anttila pyytää anteeksi, voi perkele.

Mitä merkitystä jos on poikien ja tyttöjen lelumainoksia, tuleeko lapsista jotenkin vääristyneitä, onko kaikki suuren ikäluokan ihmiset pilaantuneita, vai onko se nyt niin, että nykyihminen, varsinkin vihteät ovat vaan niin sivistyneitä, että ymmästävät, että kaiken on oltava neutraalia.

Samalla voisi vaatteetkin muuttaa harmaiksi ihmishenkilövaatteiksi, ettei miehet pahastu, kun mainostetaan punaisia tissiliivejä. :)

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Oiotaan tässä nyt pari harhakäsitystä.

Aikuisille suunnattu mainonta mielikuvineen ja käsityksineen ei ole sama asia kuin lapsille.

Lapset osaavat lukea mainoksia ja osaavat tehdä niiden pohjalta päätelmiä. Lapset osaavat myös tulkita vanhempiensa ja muiden aikuisten ja lasten asenteita ja käyttäytymistä.

Kukaan ei ole kieltänyt poikia olemasta poikia.
Kukaan ei ole kieltänyt tyttöjä olemasta tyttöjä.

Kukaan ei ole kieltänyt Anttilaa mainostamasta susihuonoilla ikivanhoilla mielikuvilla ja ajatuksilla.

Kukaan ei ole kieltänyt ihmisiä ajattelemasta, että olipa susihuono mainos tai kirjoittamasta mielipidettään asiasta eteenpäin.

Kukaan ei ole kieltänyt ketään kasvattamasta lastansa parhaaksi näkemällään tavalla.

Meillä on suomen kielessä jo sukupuolineutraali kuvaus persoonasta. Se on hän.

Yksilöitä voidaan erotella myös muuten kuin sukupuolen kautta. Esimerkiksi lapsi voi olla Kimmo, Minna, Lauri, Sini tai jotain muuta. Lapsi voi olla ihan oma itsensä ilman, että kukaan häntä pakottaa tai on pakottamatta mihinkään muottiin.

Asioita ja ajatuksia ja asenteita ei yleensä pyritäkään muuttamaan, jotta enemmistö ihmisistä ei joutuisi tutkailemaan omaa ajatusmaailmaansa. Ideologioihin ja asenteisiin pyritään vaikuttamaan, jotta vähemmistöt voisivat olla omia itsejänsä (ne tytöt, jotka haluaa leikkiä miekoilla ja radio-ohjattavilla ja pojat, jotka haluaa leikkiä nukeilla, yleisen käsityksen mukaan nämä ovat kai niitä vähemmistöjä).

Jotta näin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Telkkarissa esitettiin anttila mainos "tästä pojille pakettiin" minkä jälkeen tuli slaidit ensin legoista ja sitten Pixar Autot pyjamasta. Outoa kun oli äänetön mainos telkussa.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse ainakin pidän siitä että jos menen anttilaan etsimään lapselle joululahjaa, voin suunnata poikien leluhyllyille ja löytää lahjat mitkä ovat mieleisiä 95%:lle poikalapsista.

En pidä pahana kohderyhmittämistä sillä faktaa on että kauppojen tehtävä on palvella asiakasta ja jos tutkimuksessa kävisi ilmi että barbeista on tulossa myyntihitti pojille, kyllä ne sieltä poikien leluista löytyisi.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Ei Anttilassakaan taida olla poikien leluhyllyä. Siellä taitaa olla lelut myös kategorioissa, kuten vaikka legot, rakennuslelut, jne.

Mites tollasessa tilanteessa ihmiset sit toimii? Koska ei ole eritelty poikien ja tyttöjen leluja menee ihminen ihan sekaisin? Voinko mä ostaa tämän vesipyssyn, koska se ei ole poikien kategoriassa vaan vesilelujen ja pihalelujen kanssa samassa?

Eikö tämä ole sama logiikka vain rooli toisinpäin käännettynä?

Helena Makinen

Onhan se nyt hirmuisen kauheaa ja seksististä että tavaratalon nimi voi olla Anttila. Antti!!! Iso Antti. Rannanjärvi. Se on ihan selkeästi patriarkaatin kavala salainen keino vaikuttaa kasvavien lapsien mieliin ja ohjata rassut lapsiraukat sukupuolistereotypioihin ja sovinismiin. Puhumattakaan aikuisista. On järkyttävää syrjintää että tiukkapipovihreät ja muut sukupuolisesta olemuksestaan epävarmat joutuvat tuollaisen piilomanipulaation kohteeksi.
Missä viipyy tasa-arvovaltuutettu. Anttila oikeuteen syrjinnästä.
Nimi pitää ehdottomasti muuttaa vaikka lain voimalla. Annala tai Androla sopisi hyvin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Eihän Anttila, Androla, ja Annala ole kielineutraaleja nimiä, sen pitäisi oll siansaksaa kuten Postin ollessa Itella. Kääntämällä nykyinen nimi saadaan Alittna mutta se voisi olla myös HomClotE (Home, Clothes, Electronics).

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Ei se ole seksististä.

Ei siinä ole taustalla patriarkaalista salaliittoa.

Nimi tulee alkuperäisen perustajan Kaarlo Anttilan nimestä.

Ei tarvitse huolehtia.

Helena Makinen

"Nimi tulee alkuperäisen perustajan Kaarlo Anttilan nimestä."

Pahenee vaan, feodaalikapitalistisen nepotismihapatuksen ryvettämää patriarkaalista sukupuolivähemmistöjen syrjintää. (suomalaiset naisethan ovat maailman ainoa enemmistövähemmistö).

Kyllä vähintään pitää järjestää heti unelmamielenosoitus sateenkaarilipuin. Ai niin, nyt on marraskuu, loskakelit eikä aurinko lämmitä mukavasti. Jääköön ensi kesään.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #15

Anttilan perustaessa postimyynti painotteisen yrityksen sen nimi oli Solpa ja vasta tennispalatsiin 1960 perustettua alennusmyyntitavarataloa alettiin kutsua Anttilan tavarataloksi josta Tuko sitten nappasi nimen 1976.
Lähde: Wikipedia

Mitä jos palautettaisiin yrityksen alkuperäinen nimi Solpa?

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #15

Ei naiset ole sukupuolivähemmistö. Tässä taitaa olla virhe osaltasi.

En tiedä mitä tarkoittaa feodaalikapitalistinen, joten en voi siihen ottaa kantaa.

Mielestäni mielenosoituksen järjestäminen asiasta olisi liioittelua. Mikäli joku kokee sellaisen tarpeelliseksi niin ehdottomasti siitä vaan järjestämään nyt tai ensi kesänä. Se on ihan ok.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #17

Totta, tilastokeskuksen mukaan suomessa on enemmän naisia kuin miehiä, paitsi nyt pakolaisvirran myötä 24-40 vuotiaiden kohdalla tilanne linee tasaantunut.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #18

Noista samoista tilastoista näkee, että naisia on vähemmän kuin miehiä kaikissa muissa ikäryhmissä paitsi 55-ikävuodesta ylöspäin, joiden suuresta epäsuhdasta syntyy naisten kokonaisväestön enemmistö.

Eli naisia on vähemmän jo nyt noissa mainitsemissasi ikäluokissa.

Helena Makinen Vastaus kommenttiin #17

"Ei naiset ole sukupuolivähemmistö. Tässä taitaa olla virhe osaltasi."

Ei ole virhe.
Määrällisesti naiset ovat aina Suomessa olleet enemmistö. Poikkeus on tietenkin feministisessä ajattelussa, missä naiset ovat aina sorrettu vähemmistö. Siitä sitten seuraa tämä looginen kuperkeikkakummajainen: maailman ainoa enemmistövähemmistö. Juuret ovat Unionissa ja SETAssa.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #20

Ei feministisessä ajattelussa ajatella naisten olevan vähemmistö määrällisesti.

Naisilla on sen sijaan paljonkin sellaisia asioita, jossa heitä aktiivisesti yhä syrjitään tai jätetään huomiotta. Tämä on helppo nähdä vaikkapa politiikassa tai yrityselämässä.

Toimituksen poiminnat